Even H. Kaalstad og Hege Sørensen. Foto: Øystein Westlie

Arrangerer Rakkestads første litteraturfestival

Onsdag 16. mars går «Åpen bok» av stabelen med et variert program. Det hele starter med tilbud for de yngste som eventyrstund, forfatterbesøk og skriveprosjekt.

– En kaffepause på nabokontoret skal ikke undervurderes. Da ideen om en litteraturfestival i Rakkestad dukket opp, var det begeistring fra første stund, sier Hege Sørensen og Even H. Kaalstad som arrangerer dette.

Festivalen, som arrangeres av Ordkontoret og EHK-kreativ, varer til 19. mars.

– Vi ville lage en festival for mange og bestemte oss tidlig for en bredde i opplevelser og aktiviteter for ulike aldersgrupper og interesser. Akkurat det har det blitt, og det er mye å glede seg til. Barn, ungdom, voksne, eldre og næringslivet er engasjerte og inviterte, sier Sørensen og Kaalstad.

ANNONSE

De har kontor vegg i vegg, og kaffepauser kan fort bli til et arrangement – som for eksempel en litteraturfestival. På programmet står historie, forfattersamtaler, foredrag, inspirasjon, musikk og mye mer.

– Endre Lund Eriksen besøker barneskolene, og ungdomsskolen er engasjert i et skriveprosjekt som blir en kunstutstilling på Galleri Midtstuen. Jan Kjærstad og Helene Uri kommer. Strikkeinteresserte kan la seg inspirere av Arne & Carlos. Filosof Einar Øverenget møter næringslivet. Torbjørn Færøvik tar oss med på en eksotisk togreise. Tore H. Wiik, Ellen Vahr og Marianne Behn kommer. Vi avslutter med en festforestilling med Levi Henriksen, Trude Teige, Hilde Hagerup, Tom Egeland og musikere på scenen.

Les mer om festivalen her og hvem som deltar (ekstern lenke)

ANNONSE

ANNONSE

Tror kommunen kan tilby mottak av 500-600 flyktninger

Smie brant ned til grunnen