Kartlegger bosettingsplasser i kommunen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I disse dager kartlegger Indre Østfold kommune antall bosettingsplasser slik Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har bedt de gjøre.

Kommunen planlegger og bygge opp tjenesteapparat for å ta i mot ukrainske flyktninger, som dreier seg om blant annet boliger, helsetjenester, barnehage og skole. Mange av innbyggerne som ønsker å hjelpe til har sagt de ønsker å bidra i forbindelse med krisen i Ukraina.

– Det er fantastisk å se at det er så mange i vår kommune som ønsker å hjelpe til. Det overrasker meg ikke, for frivilligheten står sterkt og vi har mange omsorgsfulle innbyggere, sier ordfører Saxe Frøshaug til kommunens nettside.

Indre Østfold kommune setter stor pris på engasjementet og vil derfor samle alle henvendelser digitalt, slik at de får en god kartlegging av hva du som innbygger ønsker å bidra med.

ANNONSE

– Jeg har fått en rekke henvendelser siden krigen i Ukraina startet og det varmer, sier Frøshaug.

Slik registrerer du deg

– Vi har laget et skjema hvor vi ber deg om å fylle ut hva du kan bidra med. Kanskje du har en bolig eller et husrom du kan stille til disposisjon, eller ønsker du å bidra som frivillig innenfor ulike områder. Vi gjør deg oppmerksom på at dette kun er en kartlegging, og vi tar kontakt med deg hvis behovet oppstår, skriver kommunen.

Mer informasjon om hvordan du registrerer deg, finner du her (ekstern lenke)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.