Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund orienterte onsdag om prosjektet. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Inviterte til premiere på pilotprosjekt – målet er å lage TV-serie

Linn Charlotte Klund fra Marker og samboeren Paul Lübbe følte etter åtte år på jordomseiling at de var bedre kjent i Stillehavet enn i sitt eget nabolag.

De mente at det var på høy tid å gjøre noe med dette. I løpet av to uker i fjor dokumenterte de alt det spennende de opplevde langsmed kanalbredden på land og fra cockpit av en liten seilbåt i Haldenkanalen.

– Interessante møter med mennesker, vakker natur og yrende dyreliv – under som over vann, turistattraksjoner og severdigheter, overnattingssteder og spisesteder, sluseanleggene, lokale småbedrifter og gode matopplevelser fra kortreiste matfat, skriver Klund og Lübbe i en pressemelding.

Målet deres var å lage en TV-serie ut av dette, og etter hvert har prosjektet tatt en spennende vending. De har fått et profesjonelt filmproduksjonsselskap med på laget, fått ferdig en pilot som skal pitches inn til riks tv, og ser for seg et sluttresultat som vil gagne hele vassdragsregionen. 

ANNONSE

Ettersom de nå snart setter kusen mot Asia, så inviterte de tirsdag og onsdag denne uken til pilotvisnings- og prosjektorienteringsmøte for «Ekspedisjon Haldenkanalen». Målet med dette var å samle ordfører, lokale bedrifter og andre aktører langs Haldenkanalen til en slags premiere av piloten. Her var det pilotvisning, presentasjon av produksjonsteam og co-produsenter, finansieringsplan for TV-serieproduksjonen og en helhetlig prosjektplan fram til planlagt TV-lansering.

Det var for øvrig stor stas da jordomseilerne kom hjem i august i fjor. Da hadde to to vært på jordomseiling i åtte år. Seilerne ble tatt godt i mot på Olseng Marina i Skjeberg.

Paul Lübbe (f.v.) og kommunalsjef Vidar Østenby snakker til de fremmøtte. Foto: Glenn Thomas Nilsen
I tillegg til vanlig kamera og undervannskamera har de også benyttet drone for å få fine bilder av Haldenvassdraget. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Privat
Foto: Glenn Thomas Nilsen

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

Tre forelegg i laserkontroll

Østfold-kommunene vil skrote Viken