Siste sommer med Allsang på Grensen: – Det er vemodig å si farvel

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Tirsdag ettermiddag sendte TV 2 ut pressemelding om at sommerens «Allsang på grensen» fra Fredriksten festning i Halden blir det siste.

Nå planlegger kanalen en fantastisk avslutningssesong av det populære programmet. En av dem som har jobbet tett med «Allsang på grensen» er Trond Lie fra Mysen. Han er daglig leder for selskapet Allsang på Grensen AS som har produsert programmet for TV 2 de siste årene.

– Det er vemodig å si farvel til noe som vi alle er så glade i. Men når en dør lukkes, er det mange nye dører som kan åpnes. Vi gleder oss til fortsatt å bidra med arrangementer og skape liv på Fredriksten festning i årene som kommer. Her gjelder det å tenke nytt og finne sin plass sammen med andre produsenter og arrangører. Slik kan det totale tilbudet på den unike Fredriksten festning og i arrangementsbyen Halden bli minst like bra i tiden som kommer. Det viktigste vi kan gjøre nå er å lage tidenes beste avslutning på «Allsang», og vi slipper de første billettene allerede i dag, forteller Trond Lie i pressemeldingen.

Siden starten i 2007 har over 400 artister deltatt i programmet og nesten 300.000 har vært publikum på festningen under opptakene.

(Saken fortsetter under)

Etter 15 sesonger er det slutt for det populære TV 2-programmet. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

I pressemeldingen skriver også kanalen at uten støtten fra Halden og dugnadsinnsatsen på alle plan hadde det aldri blitt noe TV-program.

– Alt har en ende, og de færreste tv-programmer får like lang levetid som «Allsang på grensen». Når vi nå velger å tenke nytt så gjør vi det med en visshet om at vi samtidig går ned «med flagget til topps». Vi lukker «Allsang»-kapittelet med fortsatt gode seertall, og med en avslutningssesong som kommer til å bli fantastisk, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 i en pressemelding.

Rønningen innrømmer at de har blitt godt tatt i mot i Halden og på Fredriksten festning i alle disse årene siden 2007.

ANNONSE

– Selv nå under pandemien har vi sammen klart å lage fantastiske programmer. Og forhåpentligvis så kan vi i sommer fylle tribunene med sangglade publikummere i alle aldre, sier Rønningen. 

Stolte av å være vertsby

Halden-ordfører Anne-Kari Holm (Sp) ser frem til en fantastisk avslutning for «Allsang»-eventyret. 

– I Halden har vi vært stolte av å være vertsby for «Allsang på grensen». Hver eneste sommer i 15 år har mange tusen tilreisende fått oppleve god stemning i sommerbyen Halden på grunn av dette TV 2-programmet. Enda flere har blitt kjent med Fredriksten festning og byen vår via tv-skjermen. Allsangpublikummet vil alltid være velkommen til Halden og det vil TV 2 også. Nå gleder vi oss til en siste sommer med allsanggjengen – en sesong vi har hørt skal bli tidenes beste, sier Holm i pressemeldingen.

Nye kulturopplevelser

– Vi i Halden kommer til å savne «Allsang på grensen». Det kommer til å være krevende å erstatte 30.000 besøkende og oppmerksomhet på TV 2, men allsangen har samtidig gitt oss mye å bygge videre på. Dette TV 2-programmet har vist Norge og internasjonale artister hvilken utrolig flott arena Fredriksten festning er. Etter at allsangen kom til Halden har festningen blitt utviklet enda mer som kulturarena. Andre arrangementer har blitt lagt hit nettopp på grunn av tv-bildene fra allsangen. Og mange i Halden har bygget opp solid kompetanse på arrangementer og tv-produksjoner gjennom disse årene. Derfor takker vi allsangen for fine sommerminner og er overbevist om at vi snart skal ønske nye arrangører og produsenter velkommen til arrangementsbyen Halden, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune. 

(Kilde: Pressemelding fra TV2)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.