Ørje. Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Grensekommunen opplever svært høyt smittetrykk

Marker kommune opplever i disse dager et svært høyt smittetrykk i kommunen. Det berører både skole, barnehager og sykehjem.

– Smittesituasjonen medfører at det er mange nærkontakter, og vi oppfordrer derfor våre innbyggere til å være spesielt forsiktige – hold god avstand og bruk munnbind der det ikke er mulig. Hold deg hjemme om du har symptomer og ha en lav terskel for å teste deg. Det er gratis å teste seg på vårt testsenter og vi hår åpent døgnet rundt. Vi har også et begrenset antall selvtester til utdeling, på testsenteret eller servicetorget, skriver de på sin nettside.

ANNONSE

Smitte på bo- og servicesenteret

Kommunen har også oppdaget smitte på Marker bo- og servicesenter. Det er for øvrig første smittetilfelle blant pasienter. Tidligere har det kun vært smitte blant de ansatte.

– Det som er gjeldende er at MBSS er stengt for besøk og dagaktiviteter inntil videre. Om det er spesielle årsaker til at besøk må gjennomføres, så må dette avtales, opplyser kommunalsjef Vidar Østenby i Marker kommune til indre24.no fredag ettermiddag.

Se tiltakene her (ekstern lenke)

– Marker kommune forholder seg til disse, men kriseldelsen har besluttet å holde skole og barnehage på gult nivå ut januar. Vi opprettholder inntil videre også sporingsaktiviteten på samme nivå som i dag, skriver kommunen.

Marker bo- og servicesenter. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Øker inntektsgrensene og forlenger søknadsfristen

Politiet kontrollerte 31 bilister opp mot rus