Svein Olav Agnalt. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Eks-ordfører er sterkt kritisk til Viken-rapport

Tidligere ordfører i Skiptvet, Svein Olav Agnalt, mener at ledelsen vil at Viken skal bestå.

– Jeg mener at det kommer tydelig frem at de som har utarbeidet rapporten administrativt har en særlig interesse for at Viken fylkeskommune skal bestå, sier Svein Agnalt til NRK Oslo og Viken (ekstern lenke)

Agnalt er i dag leder i Lokalsamfunnsforeningen. Administrasjonen la frem rapporten om dramatiske, økonomiske konsekvenser ved fylkesdeling. Rapporten ble presentert i desember og viser blant annet at det vil koste mellom 310 og 440 millioner kroner å oppløse fylket.

– Den rapporten som ligger der er laget av byråkrater. Det er ikke noe tvil om at lederne av byråkratiet har en egeninteresse av å forsvare egne posisjoner, fortsetter Agnalt.

I forrige uke ble det klart at styret i Akershus Arbeiderparti med flere statsråder går inn for å bevare Viken. Tirsdag kveld leverer Buskerud Arbeiderparti sin innstilling.

– Mandag kveld inviterte Senterpartiet til åpent folkemøte om oppløsning av Viken. Der gjentok finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lovnadene om økonomisk støtte fra staten, skriver NRK.

ANNONSE

(Kilde: NRK Oslo og Viken)

ANNONSE

ANNONSE

Vogntogsjåfør anmeldt for alvorlige brudd

To biler i ulykke – fire personer involvert