Foto: Adelin Engh Hoel

Derfor fløy Forsvaret over Indre Østfold

Luftforsvaret gjennomfører hvert år sin egen «julehilsen» over Norge». Torsdag fløy de blant over Indre Østfold.

Tradisjonen tro flyr Luftforsvarets jagerfly i julestjerneformasjon over bestemte deler av landet. Helikoptrene Bell-412 tok av fra Rygge flystasjon cirka klokken 12.30. Ruta de tok var Moss-Horten-Holmestrand-Kongsberg-Hokksund-Drammen-Oslo-Kjeller-Kolbotn-Ski-Askim-Mysen-Sarpsborg-Fredrikstad og tilbake til Rygge.

Formasjonsflyging er først og fremst god trening for besetningene. Både det å planlegge en slik flygning, men også å fly med flere helikoptre i tett formasjon. Flygingen er en del av det årlige flyprogrammet for besetningene, opplyser Luftforsvaret på sin Facebook-side.

ANNONSE

– Samtidig er dette en fin mulighet for oss til å være synlige og ønske god jul til befolkningen i flere av de områdene våre helikoptre opererer i til daglig, sier oberst Thomas Orud Harlem, sjef for 134 luftving på Rygge flystasjon (ifølge Facebook-siden).

Spydeberg. Foto: Adelin Engh Hoel
Askim. Foto: Morgan Juel Stavik
Askim. Foto: Morgan Juel Stavik

ANNONSE

ANNONSE

Iwona er kaffedronningen av Østfold

Sverige vil kreve koronapass ved innreise fra Norden