Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Neste år er det klart for Soot-spelet igjen – disse har hovedrollene

Fredag 24. juni neste år er det igjen klart for Soot-spelet i Ørje. Denne gangen har spelet fått navnet «Sin fars datter».

Både i fjor og i år ble dette avlyst på grunn av pandemien.

Onsdag ettermiddag er de stolte av å kunne presentere Agnes Kittelsen i rollen som Inger Marie Soot. Med på stjernelaget har de også Anne Marie Ottersen, Lasse Lindtner, Andreas Humlekjær og Joan Østreng.

– Vi gleder oss stort! Håper vi sees i Ørje Sluseamfi mellom 24. juni og 3. juli neste sommer, skriver de Soot-spelet på sin Facebook-side.

ANNONSE

Denne gangen møter publikum en annen Engebret med et nyskrevet manus av Anneli Sollie. Inger Marie, Engebret Soots førstefødte datter, har nå hovedrollen i spelet «Sin fars datter». Inger Maries liv og kjærlighet er kjernen i teaterstykket, og gjennom hennes skjebne får vi historien om den store kanalbyggeren, oppfinneren og gründeren fra fattige kår som ble en av Norges største ingeniører.

I hovedrollene finner vi:

  • Inger Marie : Agnes Kittelsen
  • Engebret Soot: Lasse Lindtner
  • Anne Soot: Anne Marie Ottersen
  • Karl Fløtær: Johan Østereng
  • Petter Aarnes: Andreas Humlekjær

2015- 2019 har blitt fullendt med sterke rolleprestasjoner av blant annet Dennis Storhøi, Samuel Fröler, Kjersti Elvik, Alexander Rybak, Atle Pettersen, Stig Henrik Hoff, Ingar Helge Gimle, Nils Norberg samt de mange fantastiske amatørene! 

Agnes Kittelsen. Foto: Vidar Ruud / NTB

ANNONSE

ANNONSE

Vedum bekrefter at regjeringen tar regningen for Viken-skilsmisse

Kjerkol: Politiet tar stikkprøvekontroller på grensa