Pressefoto: Robert Meyer

Urpremiere flyttes til 2022

Når SOOT-spelet sitt splitter nye spel «Sin fars datter» spilles for første gang er det ønskelig med fulle tribuner. Derfor har arrangørene nå valgt å flytte premieren ti 24. juni 2022.

– Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til SOOTspelet «Sin fars datter», som er en helt ny forestilling med nytt manus og nykomponert musikk, sier regissør og kunstnerisk ansvarlig Anneli Sollie i en pressemelding.

Sollie legger til at kjente og spennende skuespillernavn vil bekle rollene i det nye spelet.

– Det er bare å glede seg – selv om man nå må smøre seg med litt tålmodighet, fortsetter hun.

Usikkerhet

Årsaken til utsettelsen er usikkerheten knyttet til Covid-19 situasjonen og strenge smittevernkrav for kulturarrangement. Normalt starter prøver med ensemblet og skuespillere i mars hvert år.

– I år anser vi det som klokt å ikke legge opp til å samle et større antall aktører til SOOTspelets forberedelser om få uker. Ørje Sluseamfi, hvor SOOTspelet årlig arrangeres, er også en krevende arena å ivareta eventuelle smittevernkrav. Vi må alle være ansvarlige i den samfunnssituasjonen Norge nå er i. Vi har svært lyst til å arrangere SOOTspelet med helt fulle tribuner, servering og sosial hygge på SOOTmarkedet og alle tilleggsaktiviteter i Ørje. Det har styret konkludert først blir mulig sommeren 2022, sier styreleder Anlaug Johansen i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Alexander Rybak. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Populært arrangement

Hver sommer fra 2015 til 2019 har spelet vært basert på historien om Engebreet Soot. Både kjente skuespillere og amatører har deltatt her. I tillegg har det vært et bredt engasjement lokalt.

– Det har vært en ubetinget publikumssuksess og har samlet 16.000 publikummere i Ørje Sluseamfi. SOOTspelet har utviklet seg til et signalarrangement i Haldenkanalregionen, og anses å være et fyrtårn som samler hele det nye Vikens felles historie. SOOTspelet formidler den lokale og nasjonale tømmerfløtingshistorien. SOOTspelet er et av Norske Historiske Spel. Faste samarbeidspartnere innen musikkomposisjon til SOOTspelet er ingen ringere enn Henning Kvitnes og Alexander Rybak, står det å lese i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

SOOTspelet drives av organisasjonen SOOTspelet som ble stiftet i fjor. Den nye organisasjonen har overtatt eierskap og produsent- og utviklingsansvaret fra Haldenkanalen Regionalpark som var ansvarlig for SOOTspelet frem til 2019.

De som står bak den nye organisasjonen er kultur- og næringsaktørene Marker Teaterselskap, Ørje Handelsstand, Stiftelsen Ørje Brug (tidligere Stiftelsen Haldenvassdragets Kanalmuseum), Stiftelsen D/S Engebret Sott, Matfatet Ørje og Haldenkanalen Regionalpark.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Fører kjørte med nediset frontrute – fikk førerkortet beslaglagt

Redder ikke trafikkstasjonen