Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Banksjef suspendert med umiddelbar virkning

Onsdag ettermiddag ble det klart at bankdirektør Rune Hvidsten er suspendert fra jobben i Askim & Spydeberg Sparebank med umiddelbar virkning.

– Vi karakteriserer saken som meget alvorlig, sier bankens styreleder Per Morten Ødegaard til E24.

Hvidsten er suspendert etter medieoppslag som omtaler opplysninger om «alvorlige forhold» som har vært ukjent for styret i banken.

«Det er påstander om alvorlige forhold, som inntil nå har vært ukjente for styret i banken og som er egnet til å svekke tilliten til banken», står det i børsmeldingen hvor banken kunngjorde suspensjonen, ifølge E24 (ekstern lenke)

Finansavisen har de siste dagene omtalt Hvidsten i forbindelse med med saker som handler om tidligere rallykjører Henning Solbergs økonomi.

– Advokat Hans Kristian Skarpholt representerer Hvidsten, og sier til E24 at hans klient avviser at det er grunnlag for suspensjon, skriver E24.

I meldingen skriver banken at de omtalte forholdene ligger tilbake i tid, og at de ikke er egnet til å påvirke bankens soliditet.

ANNONSE

Styreleder Ødegaard sier til NRK at de har funnet det nødvendig å suspendere direktøren med umiddelbar virkning mens de gjør nærmere undersøkelser.

– Styret i banken har kontaktet Finanstilsynet for å redegjøre om saken. Ødegaard vil ikke kommentere om styret mistenker straffbare forhold, eller om politiet er varslet, skriver NRK.

Carl Espen Halvorsen konstitueres som administrerende direktør inntil videre.

(Kilde: E24 og NRK)

ANNONSE

ANNONSE

Telenor advarer mot massivt svindelforsøk på SMS

Se bilder fra elevenes julemesse