Bjørn Erik Thon er det nye Likestillings- og diskrimineringsombudet. Foto: Javad Parsa / NTB

Askiming blir likestillingsombud som første mann noensinne

Bjørn Erik Thon går fra jobben som direktør i Datatilsynet til å bli likestillings- og diskrimineringsombud. Han er den første mannen i denne stillingen.

Tidligere Arbeiderparti-statsråd Hanne Bjurstrøm har vært likestillings- og diskrimineringsombud fra 2016 fram til i år.

I statsråd fredag ble det klart at Thon er det nye ombudet. Han er ansatt i et åremål på seks år og tiltrer fra det tidspunkt Kulturdepartementet bestemmer.

Thon har tidligere vært forbrukerombud i ti år, før han i 2010 ble direktør i Datatilsynet.

ANNONSE

– Med Bjørn Erik Thon vil vi få et ombud som kan løfte fram likestilling i den offentlige debatten, og som er med på å sette agendaen for viktige likestillingssaker. Likestillings- og diskrimineringsombudet skal være en vaktbikkje for likestillingen i hele landet, og jeg er sikker på at Thon vil ivareta ombudets mange oppgaver og mandat på en meget god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Høyres likestillingspolitiske talsperson, Turid Kristensen, gratulerer Thon med utnevnelsen.

– Det er spesielt hyggelig at Norge får sitt første mannlige ombud på dette feltet på den internasjonale mannsdagen. Jeg ser fram til å samarbeide med Bjørn Erik Thon om både likestillings- og diskrimineringssaker fremover, sier Kristensen.

ANNONSE

ANNONSE

Regjeringen avlyser toganbud – Vy lover flere avganger

Jul med Prøysen – en barneforestilling