Alle foto: Glenn Thomas Nilsen

Skatten på Sjørøverøya – se bilder fra premieren

Torsdag kveld hadde barneteateret Blanda Smågodt premiere på «Skatten på sjørøverøya» i Askim kulturhus.

  • Se bilder nederst i saken!

I et år har rundt 40 barn øvet til dette, men på grunn av korona har forestillingen blitt utsatt to ganger. Først var den satt opp i mars og så i mai, men alt ble utsatt på grunn av pandemien. Blanda Smågodt er hele distriktets barneteater, med barn fra blant annet Askim, Mysen, Tomter, Slitu, Trøgstad og Spydeberg. De unge skuespillerne er i alderen 8 til 17 år, og alle bidrar på scenen med både skuespill, sang og dans.

– «Skatten på Sjørøverøya» er en spennende musikal, full av liv og røre! Historien handler om gutten Jim, som setter ut på sitt livs eventyr sammen med lillesøsteren Emma. De er på leting etter en diger skatt, men de er ikke de eneste.. Her møter vi tøffe sjørøvere og snodige øyboere i en morsom kavalkade av sang, dans og rariteter! Dette er en forestilling som passer fint for barn og voksne i alle aldre, står det å lese i presseskrivet.

Det er også forestilling fredag 5. og søndag 7. november.

(Fortsetter under bildet)

Regissør og instruktør Johan F. Østereng. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Hilsen fra ordføreren

Saxe Frøshaug er veldig glad for å se det store engasjementet innen barnekultur i Indre Østfold.

– Blanda Smågodt er foreldredrevet, og jeg må innrømme den store dugnadsinnsatsen som legges ned. Ulike dugnadsgrupper jobber på spreng og sørger for kostymer, kulisser, sminke og PR, i tillegg til å samle inn penger. Takk til alle som står på for å holde barneteateret i gang, og ikke minst for det krafttaket dere gjør når dere setter opp slike forestillinger. Lokal barnekultur er flott og det er med på å gjøre Indre Østfold kommune til et godt sted å bo, skriver Frøshaug i sin hilsen.

ANNONSE

(Fortsetter under bildet)

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Har ventet og ventet

– Det er ikke fritt for at vi har støtt på hindre på veien hit vi er i dag. Pandemien satt oss på vent i lang tid og sørget for at vi måtte utsette forestillingen hele to ganger. Men nå er vi tilbake og vi har gledet oss enormt til denne dagen, skriver regissør og instruktør, Johan F. Østreng, i programbladet.

Samtidig berømmer han alle skuespillerne som har vært så tålmodige og holdt ut gjennom alt sammen.

– Nå får dere betalt for det. Dere har stått på og trosset all motgang, slik at vi kan levere en flott forestilling, her i Askims storstue. Jeg er stolt av innsatsen og pågangsmotet deres. Jeg håper dere også er stolte av dere selv. Dere fortjener all heder i dag!ANNONSE

ANNONSE

Skal undersøke folkehelsa i alle Vikens 51 kommuner

Kjørt til sykehus etter ulykke