Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB

Alle grenseovergangene til Norge åpnes 6. oktober

Alle grenseoverganger til Norge åpnes fra onsdag 6. oktober, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Reisende med testplikt skal som hovedregel fortsatt teste seg på grensen. Dersom det ikke er teststasjon på grensen, eller denne ikke er åpen, må man teste seg med antigen hurtigtest på en offentlig teststasjon så raskt som mulig – senest innen 24 timer etter ankomst, opplyser de i en pressemelding.

Endringen trer i kraft midnatt, natt til onsdag 6. oktober.

ANNONSE

Det vil fortsatt være et krav om å teste seg på grensen ved grenseoverganger hvor det finnes en teststasjon. Personer som ikke har et godkjent digitalt koronasertifikat, er i utgangspunktet testpliktige dersom de kommer fra land eller områder med karanteneplikt.

Fra natt til mandag 4. oktober innfører regjeringen krav om innreisekarantene fra Slovakia og tre finske regioner.

ANNONSE

ANNONSE

To førere mistet førerkortet

Stor flomfare på Sør- og Østlandet i helga