Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på strandrydding i Gansrødbukta (Øra naturreservat) under fylkesbesøket i Fredrikstad. Kronprinsparet blir vist rundt av Marin omsorg-ansvarlig Are Grønsund (t.h.). Foto: Berit Roald / NTB

Avsluttet Viken-tur med strandrydding i Fredrikstad

Kronprinsparet avsluttet torsdag sin tre dager lange fylkestur i Viken med strandrydding i Fredrikstad.

NTB-Ole Henrik Tveten

Torsdag hjalp kronprinsparet til med strandrydding i Gansrødbukta (Øra naturreservat) i Fredrikstad. Det var avslutningen på en tredagerstur i Viken, der også Indre Østfold, Våler og Moss ble besøkt.

Før strandryddingen fant sted torsdag, hadde de allerede fått en omvisning i Gamlebyen i Fredrikstad, tatt byfergen og besøkt Cafe Cleo. Sistnevnte sted er en fleksibel opplæringsarena for ungdom som av ulike grunner ikke går i videregående opplæring, skriver Fredriksstad Blad.

(Saken fortsetter under)

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under fylkesbesøket i Fredrikstad. Foto: Berit Roald / NTB

Epler fra Skaugum

Kronprinsparets fylkesreise startet i Indre Østfold tirsdag. Her fikk de høre mer om Krigsskueplassen og gikk første del av flyktningruta – i fotsporene til de som flyktet over grensen til Sverige under andre verdenskrig.

ANNONSE

Besøket i Indre Østfold ble avsluttet med et besøk til Askim Frukt- og Bærpresseri. Her hadde kronprins Haakon med seg en kasse med epler fra Skaugum som skal bli omgjort til eplemost.

Onsdag var det Våler og Moss som fikk kongelig besøk. Ved Bergtunet i Våler plantet kronprinsen et tre som har fått navnet «Kronprinsens lind». Også Idrettsbanen ble besøkt, der blant annet dart-fotball og zumbadans sto på programmet, før reisen gikk videre til Moss. Her fikk Skoggata omsorgsbolig og Galleri F15 i Moss besøk.

– Svært spesiell tid

Kronprinsparet ga uttrykk for at de var glade for å kunne samles med folket etter en svært spesiell koronaperiode.

– Vi har vært gjennom en veldig spesiell tid, så det er ekstra gøy at vi kan samles sånn som dette nå og være så mange mennesker sammen, sa kronprinsen da fylkesturen ble innledet tirsdag.

(©NTB)

Uten fotballsko, men med kronprinsesse Mette-Marit ved sin side prøver kronprins Haakon seg på dart-fotball under et besøk til Kirkebygda skole i Våler. Foto: Heiko Junge / NTB
Barnehagebarn fra Edwin Ruuds barnehage sto klare med flagg når kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Høytorp Fort. Foto: Adrian Sellstrøm
Kronprins Haakon hadde med en egen kasse med epler fra Skaugum til Askim Frukt- og Bærpresseri, der han fikk møte daglig leder Astrid Lier Rømuld og kvalitets- og utviklingssjef Lars Erik Pettersen. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Kronprins Haakon går flyktningruta under et besøk i Trøgstad. Foto: Adrian Sellstrøm

ANNONSE

ANNONSE

To biler involvert i ulykke

Innviet den nye pumptrackbanen