Foto: Glenn Thomas Nilsen

Helseministeren skrøt av storkommunen

Lørdag formiddag var helse- og omsorgsminister Bent Høie på besøk i Askim.

Utenfor Helsehuset fikk han blant annet en orientering om hvordan Indre Østfold kommune har håndtert smitteutbruddene under koronapandemien. I tillegg fikk han også møte de som var på jobb med koronatelefonen denne formiddagen, og takket dem for innsatsen de har lagt ned. De som var på jobb fikk beskjed om å hilse til alle de andre også.

Høie skryter av hvordan kommunen har håndtert pandemien og utbruddene.

– Det har vært veldig bra og Indre Østfold var jo en del av landet som fikk veldig store utbrudd ganske tidlig. Og det betyr at måten det ble håndtert på viste at man kunne slå ned smitten for å få kontroll med ganske kraftfulle tiltak. Det løftet jo jeg frem nasjonalt som et eksempel på at dette er mulig, på et tidspunkt der vi egentlig ikke hadde veldig mye erfaring på det vi trodde var mulig faktisk virket, sier Høie til indre24.no.

Han tror at Indre Østfold kommune har inspirert mange av kommunene i resten av Norge, og at det har hatt stor betydning for måten man har kommet seg ut av pandemien på.

(Saken fortsetter under)

Helseministeren skrøt blant annet av disse som satt på koronatelefonen lørdag. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Nyttig for fremtiden

At kommunen valgte å stenge ned i august i fjor mener han var helt riktig.

– Også vil det jo være sånn på samme måte som når vi stengte ned landet, så vil vi jo i etterkant si at noen ting ikke var nødvendig og at noe kunne vært gjort annerledes, men det er jo etterpåklokskap. Den er jo nyttig for fremtiden, men ikke så veldig nyttig med tanke på og si at sånn eller sånn burde vi heller gjort. Det er noe vi tar med oss videre og derfor har også kursen hele veien blitt justert etter hvert som vi har lært, fortsetter Høie.

ANNONSE

Dersom det skulle komme flere store utbrudd i Indre Østfold kommune er ikke helseministeren bekymret. Han har god tro på at storkommunen klarer å håndtere det lokalt.

– Vi har nå en nasjonal strategi som handler om å slå ned denne smitten. Det som er viktig nå er og ha kontroll, og med kontroll handler det om å ha noenlunde oversikt over smittesituasjonen samtidig som at helsetjenesten og kommunens tjenester ikke blir overbelastet, avslutter Bent Høie.

(Saken fortsetter under)

Kommuneoverlege Jan Børre Johansen. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Godt med skryt

Kristian Devold, seksjonsleder for behandling og mestring, sier at det var veldig hyggelig med besøk og at de hadde en god prat.

– Han var interessert i hvordan vi har håndtert pandemien og høre våre erfaringer. Lurte også på konkrete råd fra kommuneoverlegen vår hvordan vi skal gjøre dette videre.

Etter at Devold fikk opplyst at Høie skrøt av kommunen sa han dette:

– Det har nok lagt merke til. Vi var tidlig ute og har nok vært ganske på hele tiden så det er hyggelig at det blir lagt merke til og godt å få skryt, avslutter Devold.

Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen
Seksjonsleder Kristian Devold. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Ingjerd Schou i prat med Bent Høie. Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

Spesialenheten: Mannen som ble drept av politiet i Sarpsborg ble truffet av tre skudd

BILDER: Folksomt og god stemning på Bygdas dag