Endring i test- og smittesporingsarbeidet

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) har sendt ut nye råd om testing- og smittesporingsarbeid til kommuner med høyt smittetrykk. Disse skal bidra til at kommunene kan bruke mindre tid og ressurser på test- og sporingsarbeidet, slik at kommuner kan opprettholde arbeidet med å vaksinere innbyggerne så raskt som mulig.

  • Saken er lånt fra Indre Østfold kommune sin nettside

Risikobasert smittesporing

Indre Østfold kommune går nå over til risikobasert smittesporing. Det vil si at smittesporingsarbeidet prioriterer nærkontakter som har høyest risiko for å være smittet. Det vil være nærkontakter i samme husstand og andre helt nære, som for eksempel kjæreste og nære venner. Deretter gjøres det vurdering av andre nærkontakter.

Det er kommunens smittesporingsteam som definerer hvem som er nærkontakter og hvem som skal i karantene. Vi ber derfor alle følge den informasjonen som blir gitt fra kommunens smittesporingsteam for hvert enkelt smittetilfelle. Den som er smittet, eller dens foresatte, kan bli bedt om å informere sine øvrige nærkontakter om å teste seg ved symptomer.

Test deg ved symptomer

Ved risikobasert smittesporing vil du oppleve at det er færre som blir definert som nærkontakt og færre vil bli kontaktet av smittesporingsteamet. Vi oppfordrer derfor alle til å bestille test så snart man har symptomer.

Bruk av hurtigtester

Indre Østfold kommune utstyres nå med enda flere hurtigtester (selvtest). Hurtigtestene vil bli benyttet i tilfeller hvor det oppstår smitte i klasser fra og med ungdomsskolealder og oppover. Det utarbeides egne rutiner for bruk av hurtigtester i skolen.

ANNONSE

Det anbefales at barn under 14 år får hjelp av en foresatt til å gjennomføre hurtigtest.

Vi erfarer at flere innbyggere allerede benytter hurtigtest og opplever dette som en trygg og effektiv måte å sjekke seg på. Hurtigtester er også til salgs på apotek.

Hva gjør jeg hvis hurtigtesten er positiv?

Hvis hurtigtesten er positiv, skal du være i karantene og vi ber deg om å bestille time til ordinær PCR-test hos vårt testsenter. Det bestiller du enkelt via vårt elektroniske skjema.

Gå til bestilling av koronatest (ekstern lenke)

ANNONSE

ANNONSE

KONKURRANSE: Vinn kinobilletter

Videre drift av teststasjonene på grenseoverganger inntil videre