To polititjenestepersoner har status som mistenkt etter at en mann ble drept av politiet i Sarpsborg lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Spesialenheten: To politifolk har status som mistenkt etter skytingen i Sarpsborg

To politifolk har status som mistenkt, og en tredje har status som vitne, etter at en mann ble drept av politiet i Sarpsborg lørdag.

NTB-Anders R. Christensen

Det opplyser Spesialenheten i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Spesialenhetens innledende etterforskning viser at politiet reiste ut på melding om at en mann truet en annen mann på livet med kniv i Tuneveien i Sarpsborg. Det var gitt bevæpning på både én- og tohåndsvåpen på oppdraget, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten.

– Første patrulje på stedet påtraff en mann som kom mot dem med kniv. I situasjonen som oppsto, avfyrte politiet flere skudd mot mannen. Skuddene rammet ham både i bein og overkropp, sier Øyen.

To politifolk mistenkt

Det var rundt klokken 8.10 lørdag at den 34 år gamle svenske statsborgeren ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg.

Politiet har tidligere opplyst at mannen hadde forfulgt en annen mann før situasjonen der det ble skutt, oppsto, opplyste politiet lørdag.

– Avdøde skal ha oppsøkt ham på bopel, bevæpnet med én eller to kniver. Fornærmede ble redd og valgte å rømme fra leiligheten, hvorpå avdøde fulgte etter, sa politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt lørdag.

De tre tjenestepersonene som var i patruljen som var direkte involvert i hendelsen, ble avhørt lørdag.

ANNONSE

– To av dem ble ut fra mottatte opplysninger om bruk av skytevåpen, avhørt med status som mistenkt, mens den tredje ble avhørt som vitne. Spesialenheten avhørte lørdag og søndag også sivile vitner til hendelsen, sier Øyen.

Den avdøde mannen blir obdusert mandag.

– Høyt prioritert

Øyen sier at formålet med Spesialenhetens etterforskning er å få belyst hendelsesforløpet, politiets taktiske vurderinger og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd.

Spesialenheten har fått bistand fra Kripos med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, og de vil også bistå med undersøkelser av tjenestevåpen og beslag.

– Saken er høyt prioritert hos Spesialenheten. Det er nå for tidlig å si noe om når etterforskningen antas å være ferdig, sier Øyen.

Hun sier at enheten av hensyn til den videre etterforskningen ikke vil gi mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt.

(©NTB)

ANNONSE

Klart for Bygdas dag: – Endelig er samfunnet på gli igjen

INSPIRIA fyller 10 år!