Rallycross-NM: Fjerde NM-runde på Gol

Pressemelding
5 minutter lesetid

Kommende helg kjøres årets fjerde NM-runde i rallycross på Fuglehaugen Motorsenter på Gol.  NMK Gol er arrangør av løpet og rundt 85 deltagere stiller til start.

Det er fortsatt restriksjoner i forhold til Covid-19, men arrangøren har fått tillatelse til å åpne for et begrenset antall tilskuere. For å slippe inn må man enten ha Koronasertifikat eller avlegge en negativ hurtigtest på stedet. Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er planlagt fem NM-runder i rallycross i år. Det startet på Gardermoen, og deretter har det vært kjørt på Grenland Motorbane og Momarken Bilbane. Gol er fjerde runde og finalen kjøres på Finnskogen.

Det er i de fire supernasjonal-klassene det skal kjempes om NM-poeng til helgen. I tillegg teller løpet i norgescupen for juniorer og for historisk klasse.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Msp som leder etter tre runder med 115 poeng. Han kjører en Citroën DS3, og har hatt en meget sterk sesong så langt både i rallycross og racing. Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport har kjørt inn 100 poeng med sin Peugeot 208. På en tredjeplass følger Robin Bakke Andresen som kjører Opel Corsa og har 81 poeng så langt.

Klassen for biler til og med 2000 ccm er det jevnt i kampen om NM-medaljer, og det har vært tre forskjellige vinnere i de tre løpene så langt. Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal leder med sin Mazda RX8 og 96 poeng. Kun fire poeng bak følger Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger med sin Opel Corsa. Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda RX7 ligger på en tredjeplass med 79 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det Simen Engsvik fra NMK Trøgstad som leder med sin VW Polo. Han var sølvvinner i NM i fjor, og har kjørt inn 107 poeng i de tre første rundene i år.

På en andreplass ligger de siste års mester, Jørgen Syversen fra NMK Aremark. Han har så langt i år sanket 92 poeng i sin Ford Fiesta. På en tredjeplass følger Sander Engsvik fra NMK Trøgstad i BMW E30. Han står bokført med 87 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det fjorårets mester Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland, som leder med sin VW Polo og 111 poeng. På en andreplass, kun seks poeng bak, følger Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som kjører Audi. De to siste NM-rundene er vunnet av Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3. Han stilte ikke i første runde men ligger på en tredjeplass sammenlagt med 76 poeng.

ANNONSE

I tillegg til NM-klassene kjøres også fjerde runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Fuglehaugen. Her er 18 unge lovende førere påmeldt, og av dem som ligger høyt i cupen er hjemmefavoritt Lars Løstegård fra NMK Gol på 4. plass.

Cupen ledes av Torjus Svennby fra NMK Trøgstad som har kjørt inn 112 poeng med sin Honda Civic. På en andreplass følger Jens Hvaal fra NMK Grenland som også kjører Civic. Han har 106 poeng. Med 105 poeng følger Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad på tredjeplass med sin Peugeot 206.

I norgescup for historisk klasse er det foreløpig kun avviklet en runde. Her er det Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg i Ford Escort som topper med 40 poeng. Nærmest følger Helge Jakobsen fra NMK Aurskog-Høland i VW 1303 med 37 poeng. På tredjeplass ligger Thor Skogen fra NMK Fluberg med 32 poeng. Han kjører en Volvo 142.

NM-runden på Fuglehaugen kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.