Politi, ambulanse og brannbil rykket ut til stedet. Foto: Glenn Thomas Nilsen

18-åring skadd under fest på Høytorp

Mange var samlet til fest på Høytorp fort i Mysen fredag kveld og natt til lørdag. Klokken 00.11 meldte politiet i Øst at en person skal ha falt ned fra en mur på stedet.

I første melding var det usikkerhet rundt høyde på fallet, men etter hvert viste det seg at personen falt 4-5 meter. Vedkommende blir kjørt til sykehuset på Kalnes for videre undersøkelser.

Både politiet, brannvesenet og ambulanse rykket ut til stedet natt til lørdag. I neste melding på Twitter opplyste politiet at pasienten er ved bevissthet, men at det muligens er snakk om bruddskader i et bein og håndledd.

– Det har vært noen fall fra den muren før. Dessverre er det ikke første gang det skjer, men vi får håpe han ikke får varige mén. Alt tyder på at det var en ulykke, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB.

Den unge mannen lå i et kratt nedenfor skråningen der da nødetatene ankom plassen.

Før helgen publiserte Mysen videregående skole følgende status på sin Facebook-side:

ANNONSE

Skolen er kjent med at ungdom har tradisjon for å treffes på Høytorp Fort første helg etter skolestart. Disse treffene er ikke arrangert av skolen, og vi minner derfor om at det er foresatte som har ansvar for sine ungdommer på fritiden. Vi oppfordrer dere foresatte til å snakke med ungdommene deres om hvilke regler som gjelder for oppførsel og alkohol, og at dere gjør avtaler om innetider og henting. Smittesituasjonen gjør også at man bør ta spesielle hensyn.

Til våre flotte ungdommer:

Vi ønsker at dere skal få treffes og ha det gøy, men vi minner om at alkoholbruk for mindreårige er forbudt, og heller ikke for dere over 18 er alkoholbruk i det offentlige rom lov. Husk også at for voksne over 18 år er det straffbart å lange/skjenke alkohol til mindreårige. Bruk vettet og pass på hverandre.

Vår erfaring fra tidligere år er at media og lokalsamfunnet er spesielt opptatt av det som skjer på Fortet denne helga. Fortet i helga er derfor INGEN ARENA for uttesting. De som trår over grenser angrer ofte bittert på det i ettertid og de får uønsket oppmerksomhet. Dette rammer ikke bare den/de det gjelder, men alle ungdommer som er tilstede og også lokalsamfunnet vårt. Vi vil dere vel og ønsker dere alt godt.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

Philip (12) fortsetter å imponere

Utforkjøring på Hobølveien