Testet anlegget: Kristoffer, Ali, Felix og David sammen med brødrene Svein Erik og Jan Tore Bjerkrheim. Bak står Geir Billing, Are Høidal, Veronica Vesttorp, Kjersti Dramstad, Kristian Magnus Røine og Jens Petter Igland fra Mysen idrettspark. Foto: Adrian Sellstrøm

Nytt anlegg på Høytorp til ære for Bjerkrheim

Den gamle tennisbanen på Høytorp fort i Mysen er i løpet av sommeren gjort om til et «streetanlegg» hvor man kan spille gatefotball, håndball og basket.

Anlegget er snart nå snart klart, og har fått navnet Høytorp B3 til ære for Jan Tore og Svein Erik Bjerkrheim og faren Thorleif.

– Dette har blitt en gøyal sak. Jeg har vokst opp i nærheten og savnet å kunne ruste opp dette anlegget, sier Kristian Magnus Røine i Stiftelsen Mysen Idrettspark.

På den gamle tennisbanen har det faktisk blitt bedrevet idrettsaktivitet siden 1920-årene. Torsdag gjestet Jan Tore og Svein Erik anlegget sammen med gjengen fra Mysen Idrettspark.

– Vi er veldig beæret, dette er kjempemoro, sier brødrene Jan Tore og Svein Erik Bjerkrheim rørt.

De er begge kjente idrettsprofiler i Mysen, og Svein Erik har spilt på håndballandslaget. Faren Torleif var en trofast Mysenmann og veldig god keeper.

(Saken fortsetter under bildet)

Svein Erik (f.v.) og Jan Tore Bjerkrheim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Det er en sinnsyk stor ære og klart vi synes det er veldig hyggelig når vi fikk den telefonen. Og ikke minst en tanke til pappa det, at vi blir satt pris på og hva vi har bidratt med for idretten i Mysen. Det er vi kjempestolte av. Vi er veldig glad i idretten, både håndball, fotball og all slags idrett. At man får til slike anlegg synes vi er sinnsykt moro, sier Svein Erik.

Alle som kjenner Jan Tore vet at han blir lett rørt over ting, og det var intet unntak denne gangen.

– Jeg ble veldig rørt når Kristian ringte meg om søndagen. Som vanlig gråt jeg jo i fem minutter, både før og etter. Ble veldig stolt og ydmyk over det og synes det er veldig hyggelig, sier han.

ANNONSE

Håper på kalde vintre

Gjengen håper på offisiell åpning om noen få uker, etter at den siste finpussen er på plass. Det skal blant annet legges nytt dekke til uka.

– Vi håper på kalde vintre, så banen kan islegges, forteller Are Høidal.

Hele anlegget skal være svært solid, tåle juling og være åpent for alle.

Kristian Magnus Røine ønsker å takke de som har bidratt til at anlegget har blitt en realitet.

– Prislappen på 1,1 million er fullfinansiert takket være SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus, Sparebankstiftelsen DNB, Indre Østfold kommune, Grinistiftelsen, Lions Mysen og Trøgstad Brannkasse, forteller han.

– Kommunen har tilrettelagt, og vi har hatt en fin og konstruktiv dialog, legger han til.

Onsdag kom lys på plass, og gjengen gleder seg til å se effekten av lys mot nytt dekke på kvelden.

Området ligger litt for seg selv på fortet.
– Vi oppfordrer foreldre til å bruke området, ta eierskap og følge med. Vi håper dårlig aktivitet kan erstattes med god, oppfordrer ildsjelene fra idrettsparken.

– Det har tidligere vært litt uheldig aktivitet på Høytorp fort. Forhåpentligvis kan dette anlegget bidra til aktivitet av den positive sorten. Vi tror det blir gull å kunne ta med seg kompisgjengen sin opp hit og for eksempel spille 4 vs 4, avslutter Røine.

David, Felix, Kristoffer og Ali koste seg stort da de testet det nye anlegget. Foto: Adrian Sellstrøm
Foto: Adrian Sellstrøm
Kristian Magnus Røine (til høyre) i prat med Bjerkrheim-brødrene. Foto: Adrian Sellstrøm
Foto: Adrian Sellstrøm
Foto: Adrian Sellstrøm
Foto: Adrian Sellstrøm
Foto: Adrian Sellstrøm
Tanken er at anlegget skal se slik ut.

ANNONSE

ANNONSE

Økning i antall positive koronatester ved svenskegrensa

– Vi er veldig beæret, dette er kjempemoro