Brage Vestavik (i grønt) sammen med de andre deltakerne.. Foto: Gisle Johnsen

Brage inviterte 13 syklister for å konkurrere

Spektakulært sykkelshow da Norges beste freeridesyklister konkurrerte i Trysil

Norges beste freeridesyklist, Brage Vestavik fra Mysen, inviterte 13 syklister for å konkurrere i en freeridekonkurranse i Trysil lørdag 14. august. Kun 200 publikummere fikk oppleve et sykkelshow under B-RAGE Invitational som tok pusten fra de fleste. Brage selv stakk av med seieren og holder på tittelen som den ultimate sykkelviking.

Den dobbelsvarte løypa B-RAGE var første arena da Trysil arrangerte B-RAGE Invitational lørdag ettermiddag. Rytterne syklet element for element nedover løypa. De ble både luftige svev og frontflips, sykkeltriks som mange blant publikum aldri hadde sett før. Adrian Tell var dagens råeste med blant annet en 360 grader fra startrampen til B-RAGE.

– Dette er utrolig gøy, sa Adrian Tell under konkurransen.

– Trysil har jo fått opp denne løypa B-RAGE som er helt konge å sykle. Det er en freerideløype, men den har noen hoppelementer som passer meg perfekt. Så da kan jeg få vist frem litt for publikum. Det er moro.

(Saken fortsetter under bildet)

Det ble en knapp seier til Brage Vestavik under freeridekonkurransen B-RAGE Invitational. Adrian Tell kom på andreplass og hadde helt klart dagens feteste triks og Robin Dolve fikk en god tredjeplass. Foto: Gisle Johnsen

Neste konkurransearena var satt til Twin Peaks, en parallellslalåmløype, hvor to og to deltakere kjørte om beste tid. Til slutt skulle vinneren kåres ved en pumptrackduell, hvor også beste tid ga poeng.

Dommerne fikk den vanskelige jobben med å kåre vinnere basert på høyeste hopp, beste triks, beste tid og stil, sammenlagt fra de tre ulike arenaene. Vinneren ble Brage Vestavik selv med en knapp seier foran Adrian Tell som fikk andreplassen. Robin Dolve fikk en god tredjeplass.

ANNONSE

– Dette er så sjukt rått. Alle deltakerne dro på og ga publikum et helt vilt show. Dette må vi gjøre igjen, sa en veldig fornøyd Brage Vestavik etter konkurransen.

Trysil fikk mye skryt fra deltakerne under konkurransen. Det at Trysil tilrettelegger for sykling både for familier og de råeste syklistene trekkes frem som helt unikt.

– Det er fantastisk at vi endelig fikk gjennomføre denne konkurransen. Dette har vi planlagt i over et år, sa leder i Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. – Vi har fått med oss noen av de beste syklistene i Norge, og de har gitt publikum et helt fantastisk show. Det disse gutta har gjort i dag inspirere den neste generasjon syklister. Det er det B-RAGE og denne konkurransen handler om – å spre sykkelglede. Neste år håper vi at vi kan kjøre konkurransen med internasjonale syklister og enda flere publikummere.

Deltakere under B-RAGE Invitational lørdag 14. august:

 • 1.plass: Brage Vestavik
 • 2.plass: Adrian Tell
 • 3.Robin Dolve
 • Atle Laakso
 • Magnus Slinger Sørli
 • Michael Cook
 • Frikk Hess-Bolstad
 • Simen Smestad
 • Elias Stubergh
 • Albin Littorin-Sandbu
 • Anir Bråten
 • Ole-Herman Bergby
 • Vetle Sørby

(Pressemelding)

Høyeste hopp var en del av konkurranse-elementene under B-RAGE Invitational. Her er Brage Vestavik selv i lufta. Foto: Gisle Johnsen


ANNONSE

ANNONSE

Biltrøbbel stoppet Oliver Solberg fra karrierens første proffseier i Belgia

Oljens betydning historisk sett og for fremtiden for Norge