Valgkortet har blitt digitalt

NTB
NTB
1 minutter lesetid

Denne uken har 3,5 millioner nordmenn mottatt sine digitale valgkort. Det er første gang Valgdirektoratet prøver ut løsningen.

– Dette markerer starten på valget, sier direktør Bjørn Berg i Valgdirektoratet i en pressemelding.

Årets valgkort, som normalt blir sendt i posten, har blitt digitalt. Fra 10. august vil alle nordmenn ha tilgang til dokumentet via sin digitale postkasse.

Digitale valgkort kan brukes direkte på mobiltelefonen og trenger ikke å printes ut. Det er heller ikke nødvendig å vise valgkortet når du skal stemme, men det gjør selve stemmegivningen enklere og raskere, ifølge Berg.

– Det eneste du må ha med deg, er legitimasjon med fullt navn, bilde og fødselsdato. Har du dette, så får du stemt, understreker Berg.

ANNONSE

Det betyr ikke at nordmenn kan stemme digitalt, og det er ikke gjort endringer i hvordan valget gjennomføres. De som har reservert seg for elektronisk post eller ikke har oppdatert kontaktinformasjonen i kontakt- og reservasjonsregisteret, vil fortsatt få valgkort tilsendt i posten.

Fra 10. august fram til 10. september kan nordmenn forhåndsstemme i hele landet. Valgdagen 13. september kan man imidlertid kun stemme i kommunen der man er folkeregistrert.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.