Foto: Privat

Kompisgjengen dro hjem fra vidda tidligere enn planlagt

Den 9. juli rettet Mats Nygård og fire kompiser snuta til Finnmark, hvor planen var å oppleve Finnmarksvidda i 24 dager.

Han og kompisene Loke Holt (Havnås), Ole Jacob Lippestad (Mysen), Lars Bjørnar Ericsson (Hærland) og Gisle Sigdestad (Degernes) avsluttet turen den 21. juli.

Årsaken er at det ble en ekstremt tøff start på turen.

– Og værmeldingen var spådd 2 grader sludd og 13-15 ms på det verste. Det gjorde at vi ble enige om å flytte billetten til et tidligere tidspunkt, sier Mats til indre24.no.

I løpet av turen fikk de cirka 420 fisk, fordelt på artene abbor, gjedde, harr og ørret.

I sin første rapport skrev de om en litt utfordrende start på turen, og ting som ikke hadde blitt slik de hadde tenkt.

– Ekstremt lite vann i elva har gjort at fisket ble dårlig og at store deler av elva ikke gikk an å padle. Masse folk, fly og helikopter har vi møtt på hver eneste dag. Villmarksfølelsen vi hadde håpet på fikk vi ikke på noen måte kjenne på. Nå er planen å bytte område og satse på at fisket er bedre der, skrev de 17. juli.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Privat

Den første delen av turen forflyttet kompisgjengen seg cirka 15 mil.

– Det var nesten helt uttørket i elva og vi hadde med oss for mye utstyr til å bære. Derfor måtte vi gå nedover elva og dra utstyret etter oss. Dette kostet enormt med krefter og båtene fikk mye juling. De var fulle i utstyr og ble slept over steiner og fjell de første 6 dagene, skriver Nygård.

Flydd inn med vannfly til Boulza

– Det tok ikke lang tid før vi var innenfor Anarjohka Nasjonalparks grenser. De rundt 15 mila ut fra Anarjohka mot Karasjok brukte vi kortere tid på enn planlagt. Det var flotte omgivelser å ferdes i, men det var mye mindre vann i elva enn det vi først trodde. Grunnet lite vann, møter med mer folk enn antatt og dårlig ørretfiske fant vi tidlig ut at vi var på feil sted til feil tid, skriver Lars Bjørnar Ericsson på sin Facebook.

Han skriver også at de fant en del søppel flere steder, noe han synes er veldig synd å se i områder som for ikke så lenge siden har vært en av Norges mer urørte områder.

– Abborfiske vi opplevde ila. turen er det råeste vi har vært med på. Buolzajavri og områdene rundt hadde mye å by på, selv om det var en del ting som ikke var helt som vi først trodde, skriver Ericsson.

Mats Nygård fra Mysen. Foto: Privat
Loke Holt fra Havnås. Foto: Privat
Ole Jacob Lippestad fra Mysen. Foto: Privat
Gisle Sigdestad fra Degernes. Foto: Privat
Lars Bjørnar Ericsson fra Hærland. Foto: Privat

ANNONSE

ANNONSE

Kvinne i 90-årene omkom i brann i Halden

Värmland blir grønt