Tadej Pogacar. (AP Photo/Christophe Ena)

Tadej Pogacar til Ladies Tour of Norway?

Tour de France-vinneren Tadej Pogacar til Ladies Tour of Norway? Visst høres det helt ko-ko ut, men det er faktisk ikke helt umulig. Det skjedde nemlig for to år siden – nesten uten at noen merket det…

– Ja, jeg husker det var en ung syklist med UAE drakt som spurte meg på engelsk hvor han kunne trene i området rundt Halden. Jeg kjente ham ikke igjen da, sier rittdirektøren Roy Moberg og skratter av historien.

Først senere ble det bekreftet at det var Tadej Pogacar som da var 20 år og relativt ukjent for den store sykkelverdenen. Nå er sloveneren 22 år og har allerede vunnet Tour de France to ganger.

I dag går han ikke på gata eller sykler rundt uten å bli gjenkjent – ikke en gang i Norge.

Men hvorfor da Ladies Tour of Norway – Norges eneste WorldTour-ritt på sykkel?

Forklaringen er ganske enkel.

Pogacar er kjæreste med Urska Zigart, også fra Slovenia. Hun er også profesjonell syklist og sykler for australske BikeExchange – for øvrig samme lag som også har norske Amund Grøndahl Jansen på herresiden.

Urska Zigart skal kjøre årets Ladies Tour of Norway som går i perioden 12.-15.august. Akkurat slik som hun gjorde for to år siden.

ANNONSE

Og Tour de France-vinneren har antagelig ferie etter OL i Tokyo hvis han ikke skal kjøre Vuelta España, noe han antagelig ikke skal.

– Vi er primært opptatt av å levere et av verdens beste og mest spektakulære sykkelritt for kvinner, men skulle Pogacar ønske et gjensyn med Norge skal vi sørge for å ta like godt vare på ham som på den kvinnelige verdens eliten, sier Moberg med et glimt i øyet.

Så kanskje får veiene i gamle Østfold nok en gang besøk av mannen som for øyeblikket er verdens beste syklist – samtidig som de beste damesyklistene i verden også kommer.

Ladies Tour of Norway sendes i Norge på TV2, og rittet starter med første etappe fra Halden til Sarpsborg torsdag 12.august. Deretter fortsetter det med en etappe rundt i nye Indre Østfold kommune fredag 13.august, da med start i Askim og mål i Mysen.

Dronningetappen blir lørdag 14.august med start i Drammen og for første gang en bakke av Alpe-karakter som avslutning da damene skal klatre opp til Norefjell som er målplassen.

Avslutningsetappen søndag 15.august starter i Drøbak og tar rytterne tilbake til gamle Østfold og med mål i Halden, som hele tiden har vært rittets hjemby.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Mann tiltalt for å ha svindlet Nav for 340.000 kroner

Norsk 20-åring draftet av NHL-klubb