Illustrasjonsfoto: Adrian Sellstrøm

Unionsleden er klar for bruk

Den 350 kilometer lange strekningen er nå skiltet ferdig og i løpet av sommeren vil også informasjonstavler bli montert.

Lørdag 5. juni skal Smaalenene Sykkelklubb sykle leden. Foreløpig er det kun på norsk side av grensen. Så fort grensen gjenåpnes for alminnelig ferdsel vil man sykle hele strekningen Moss-Karlstad.

Hovedleden går fra Moss gjennom Våler, Spydeberg, Askim, Mysen, Ørje og videre inn i Sverige gjennom steder som Töcksfors, Lennartsfors, Bengtsfors, Dals Ed, Åmål, Säffle, Borgvik og til Karlstad.

Det finnes også en nordlig rute på 50 kilometer som kan velges i Indre Østfold over Solbergfoss og gjennom Trøgstad.

Nytt reiselivsprodukt

I en pressmelding opplyses det at hjemmesiden www.unionsleden.com (ekstern lenke) er klar til bruk i begynnelsen av juni. Der finnes kart og mye informasjon om attraksjoner, overnatting også videre.

ANNONSE

Grete Flæsen Elgetun i Visit Indre Østfold sier i en pressemelding at Unionsleden vil være et spennende nytt reiselivsprodukt som skal markedsføres overfor et internasjonalt marked.

– Grensekomiteen Värmland-Østfold er prosjekteier og daglig leder Alf S. Johansen er fornøyd med at leden endelig nå er skiltet i begge land og at Unionsleden i Sverige har fått status som nasjonal sykkelled 4.  Han understreker at arbeidet med å utvikle leden som produkt bare så vidt har begynt, ifølge pressemeldingen.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

En eller flere hardt skadd i frontkollisjon på Hvaler

Rein tildelt årets Gammleng-pris