Henrik Tveter. (Pressefoto)

Utfordrer begravelsesbransjen i Østfold

Mossingen Henrik Tveter (33) sluttet i Verdens naturfond i 2018 for å starte eget begravelsesbyrå.

– Det er en meningsfull jobb. Vi møter mange sårbare mennesker i en krevende situasjon. Vi støtter dem og ordner alt det praktiske på en så enkel og oversiktlig måte som mulig, sier Tveter som er daglig leder i Verd Begravelse.

Han etablerte begravelsesbyrået Verd i Oslo i 2018, og med seg på laget har han Herman Arntzen (38) fra Fredrikstad som gravferdskonsulent.

På under tre år har Tveter og hans kolleger hatt ansvaret for nærmere 1.000 begravelser. Kort tid etter oppstarten satte de opp avdelinger i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg.

– På østsiden av fjorden har vi flest begravelser i disse tre byene, men vi dekker hele Østfold. Vi ønsker veldig gjerne flere oppdrag utover de største byene. Vi er rådgivere, ikke selgere, sier Tveter.

ANNONSE

Ifølge gravferdsgründeren gjennomføres den første samtalen som oftest på telefon, men det er heller ikke uvanlig at gravferdskonsulenten reiser hjem til de pårørende.

– Hos Verd får man alt man trenger i en begravelse til fast pris. Der ligger det en margin for oss. Om kundene ønsker noe ekstra som ikke er inkludert i fastprisen, skal kunden få dette til innkjøpspris. Det er vårt løfte, sier han.

I en pakkepris inngår alt som er nødvendig, som for eksempel kiste, planleggingssamtale, nødvendig papirarbeid og lydanlegg.

– Alle tilvalg gjennom Verd skjer til innkjøpspris. Det gjør at vi ikke tjener mer dersom kunder i en sårbar posisjon ønsker en dyrere begravelse. For oss er det åpenbart for å sikre troverdigheten. Vi er rådgivere, ikke selgere, sier Tveter.

ANNONSE

ANNONSE

Akuttovervåking på Nore bru i Moss

Nye smittetilfeller lørdag