Traktorer langs E18. Foto: Eidsberg Bondelag

– Traktorer på veien for norsk mat!

Mens traktorer fra hele landet rullet innover gatene i hovedstaden tirsdag var det flere lokale bønder som aksjonerte her i distriktet.

Bakgrunnen for aksjonen er at bøndene krever satsning på det norske landbruket. Blant de som tok turen til Oslo var Trøgstad Bondelag og Spydeberg Bondelag som kjørte traktor helt inn til Stortinget.

LES OGSÅ: Aksjonerte etter misnøye i jordbruksoppgjøret

Marker Bondelag er en av flere som kjørte rundt og viste sin misnøye tirsdag. De kjørte rundt i Marker i dag.

– Traktorer på veien for norsk mat! I dag har traktorer i hele landet rullet ut for å markere bruddet i årets jordbruksforhandlinger. I Marker har denne fine gjengen aksjonert for norsk mat og levende bygder i framtida, skriver de på sin Facebook-side.

Skiptvet Bondelag deltok i aksjonen med samling hjemme hos Marit og Alf-Håvar Bro.

– Det samlet seg både medlemmer og andre som ville vise sin støtte til bøndene. Vi serverte pølser og kaffe på bålpanna og praten gikk lett. Så får vi håpe signalet vårt blir plukket opp og at det vil gi gode resultater i framtida for norsk matproduksjon, ifølge deres Facebook-side.

ANNONSE

Vise alvor

– Vi har møtt opp her i dag med sikte på å vise alvor. Situasjonen som landbruket nå står i, er et veiskille, sa leder Lars Petter Bartnes i Norsk Bondelag i en appell foran Stortinget.

De er sterkt bekymret for utviklingen, og mener at norsk landbruk trenger en endring i en annen retning.

– Torsdag ble det brudd i årets jordbruksoppgjør. Bøndene har refset statens tilbud i oppgjøret, som var på rundt 900 millioner kroner. Det er langt unna bøndenes krav på 2,1 milliarder kroner, skriver NTB.

LES OGSÅ: Traktorer demonstrerte foran Stortinget

Traktorer på parkeringsplassen utenfor Østfoldbadet og Askimtorget. Foto: Askim Bondelag
Denne gjengen i Marker Bondelag kjørte rundt i bygda. Foto: Marker Bondelag

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

Superbussen rullet inn i skolegården

Ett førerkortbeslag og tre forelegg i laserkontroll