Ordfører Saxe Frøshaug. Arkivfoto: Terje Perdersen/ NTB

Iverksetter hele tiden løpende tiltak for å ta vare på innbyggerne

For å ivareta innbyggerne iverksetter Indre Østfold kommune løpende tiltak. De prøver å ta hensyn slik at det ikke rammer flere enn strengt nødvendig.

– Av og til må vi allikevel ta beslutninger og innføre strakstiltak på kort varsel, slik vi nå gjorde ved å masseteste elever, ansatte og barn i Eid barnehage, Trippestadlia barnehage og Korsgård skole. Vi har full forståelse for at det kan skape utfordringer for mange ved at man blir pålagt ventekarantene til prøvesvar foreligger, skriver kommunen i en pressemelding.

De ser effekten av å få slått ned smitteutbrudd i en tidlig fase og mener de har gode erfaringer med å innføre strakstiltak og kortvarige nedstenginger. Kommunen gjennomfører på kort varsel massetesting og får da raskt et overblikk over smittesituasjonen.

– Summen av strakstiltak og massetesting belaster samfunnet i mindre grad enn om smitten på den enkelte skole eller barnehage får tid til å spre seg, skriver de videre.

LES OGSÅ: Kommunen med klar beskjed: – Smittetrykket må ned

Kaster seg rundt

Testteamet og smittesporingsteamet hiver seg rundt og organiserer massetesting og smittesporing på kort varsel. Også i helger og på helligdager.

– Det viser seg helt avgjørende at vi agerer raskt når smittesituasjonen tilsier det, og jeg må be om forståelse for at tiltak noen ganger må skje på kort varsel for å kunne slå ned potensiell smitte. Testteamet, smittesporingsteamet og andre ansatte i kommunen jobber fantastisk for å ivareta kommunens innbyggere under den pågående pandemien, og fortjener stor honnør for det. Det gjør meg derfor trist når jeg hører om ansatte som blir ringt opp og kjeftet på fordi tiltak som er iverksatt av stat og kommune skaper utfordringer i hverdagen, sier ordfører Saxe Frøshaug i pressemeldingen.

Ordføreren ber folk som har kommentarer eller spørsmål om å ta kontakt på kommunens offisielle e-post eller telefon.

– Blir du kontaktet av smittesporingsteamet får du et telefonnummer du kan ringe for spørsmål, avslutter Saxe Frøshaug.

Har til tider veldig mye å gjøre

– De dagene vi har mye smitte har vårt smittesporingsteam ekstra mye å gjøre. Det kan derfor ta litt tid før de får kontaktet alle, og noen kan derfor oppleve at de får telefon seint på kvelden. Hvis du får svar på testen via helsenorge.no før vi har ringt deg, eller at du har blitt kontaktet av noen som er smittet, så ber vi deg om å gå i karantene. Du vil bli ringt opp fra vårt smittesporingsteam i løpet av samme kveld, står det å lese i pressemeldingen.

Videre skriver kommunen dette:

– Skal vi klare å slå ned smitten, så gjør vi det best sammen. Unngå sosiale sammenkomster, tenk på hvem du gjør til dine nærkontakter og overhold karantenetiden. Test deg hvis du har symptomer, ikke tro det er allergi eller en liten forkjølelse. Vi trenger din hjelp for å stoppe smitten. Dette klarer vi sammen!

(Pressemelding)

LES OGSÅ:

Gressbrann ute av kontroll i Degernes

Nye smittetilfeller – to skoler og en barnehage berørt