Slik så det ut da starten gikk i 2019. I år blir det virtuelt minneløp. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Arrangerer virtuelt minneløp i år

Vibeke Westbye Skofterud sitt minneløp på Slitu ble i fjor avlyst på grunn av koronapandemien. Også i år er det vanskelig å arrangere et minneløp med mange mennesker.

Slitu IF i samarbeid med Vibeke Westbye Skofteruds minnefond har i år valgt å kjøre et virtuelt minneløp fra 1. til 17. mai. Påmeldingen til løpet skjer via EQ Timing, og minneløpet kan gjennomføres når det passer deg.

Det første minneløpet gikk av stabelen på Slitu med 945 personer i 2019.

– Original 5 og 10 km løype vil være godt merket fra Slitu stadion fra 1. mai. I tillegg har vi en «Løp der du er» – da kan du løpe 5 eller 10 km på valgfritt sted og samtidig bidra til minnefondet, opplyser arrangørene.

Påmelding skjer på denne nettsiden (ekstern lenke)

Løypene har start og mål på Slitu stadion.

– Arrangementet er for alle. Det vil si at vi har tilrettelagt for gående og også for rullestol eller med barnevogn. En trenger ikke være godt trent for å delta. Slitu IF ønsker å bidra til økt fysisk og psykisk helse ved å lage dette virtuelle løpet og håper det vil falle i smak hos innbyggerne i Indre Østfold kommune. Og ikke minst kommer for å delta akkurat når det passer for dem, sier Geir Arne Johannessen i Slitu IF til indre24.no.

Arrangement for alle

Løypa på fem kilometer er tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Om man ønsker å løpe på tid melder man seg på i klasse med tidsregistrering og legger inn tiden på EQ Timing.

– Ønsker du å ta det som en tur og ikke ha tidtaking så meld deg på i Trimklasse. Det eneste du da gjør er å registrere at du har fullført i etterkant, forteller arrangørene videre.

I etterkant blir utrekkspremier trukket og sendt pr. post. Ved påmeldingen er det også muligheter for å kjøpe løpets medalje samt en teknisk t-skjorte fra minneløpet.

Praktisk info:

  • Når du melder deg på vil du kunne laste ned og skrive ut startnummer. Ved fullført
    løp (både tidtaking og Trim) kan du laste ned diplom og skrive ut.
  • Terrengløp og i tillegg en løype tilrettelagt for å gå (også med barnevogn
    og rullestol).
  • Terrengløpene går i variert terreng med innslag av skogssti, gårdsveier og så korte
    strekninger som praktisk mulig med asfalt.

Geir Arne Johannessen i Slitu IF forteller at dette minneløpet er for alle. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

18-åring omkom etter fallulykke i Halden

Unaas fortsetter i idrettsstyret