Aleksander Masulovic, Ole Fredrik Nilsen, Rebekka Strand og Emil Enger har hatt ansvaret for å gjemme de åtte eggene i Mysen. Foto: Privat

Påskeegg-jakt for ungdommer

I disse tider når alt er stengt ned og ungdomshusene i kommunen ikke er tilgjengelig for ungdommene er det en vanskelig tid for mange.

– Det er tydelig at ungdomshusene betyr mye for mange, for det er i denne covid-19 tiden ungdom setter ord på hvor mye det betyr. Det er ikke alltid lett å skulle supplere et tilbud til ungdom med noe annet som skal tilpasses restriksjonene, sier Renata Markota, leder for UKH TimeOut til indre24.no.

Derfor kom de på ideen om å lage en påskeegg-jakt på de forskjellige stedene som ungdomshusene holder til. Det er snakk om TimeOut i Askim, Huset i Spydeberg, UKH i Mysen og Trøgstad som er under etablering.

Populær jakt

– Vi som jobber på disse stedene har pakket 8 egg til hvert av disse stedene. Disse eggene skal gjemmes, og vi skal lage hint med f.eks bilder. Det tok ikke lang tid før det tikket inn meldinger om egg som ble funnet, når flere egg skulle legges ut og engasjementet på Indre Østfold ung (på Facebook og Instagram) er over all forventning, forteller Markota.

Jakten startet torsdag 25. mars, og dagen etter fikk de en haug med telefoner og meldinger fra ungdommer fra hele Indre Østfold som ventet på flere egg.

– Dette betyr så mye for oss som jobber med ungdom at vi finner aktiviteter som engasjerer.  Det vil bli lagt ut nye egg med bildehint på Indre Østfold ung (Instagram og Facebook) framover utover neste uke, avslutter Renata Markota.

Foto: Privat
Foto: Privat

 

Ti forelegg, to anmeldelser og ett førerkortbeslag

32 nye koronasmittede i Sarpsborg