Rebekka Nyhus Teigen. (Foto: Andreas Ertzaas)

Ute med sin første singel – har flere prosjekter på gang

Fredag slapp Rebekka Nyhus Teigen fra Mysen sin aller første singel «Da har du meg». Denne låten handler om å hedre de sterke.

– «Da har du meg» er en norsk visepoplåt som handler om de vennene som ser andre før de ser seg selv, som alltid tar vare på en. Det kan til tider kan føles urettferdig. Man føler kanskje innimellom at man ikke blir sett selv når man trenger det, fordi man ikke roper høyest i mengden. Disse vil jeg gjerne hedre, sier 21-åringen til indre24.no.

Til daglig bor Mysen-jenta i Oslo, mens hun studerer utøvende vokal innen populærmusikk på Høyskolen Kristiania. Ungjenta mer eller mindre vokst opp på Eidsberg kulturskole, hvor hun har fått dyrket sin lidenskap ved hjelp av veiledere og medelever.

– De er mye av grunnen til at jeg har kunnet drive videre med musikken. Jeg har videre gått på musikklinja i Askim for så å gå ett år på Musikkfolkehøgskolen Viken. I tillegg var jeg også utrolig heldig som fikk tildelt talentstipendet fra Eidsberg Sparebank i 2018 som har hjulpet meg med å finansiere drømmen et steg videre, fortsetter Nyhus Teigen.

Stå sterkt i vinden

Hun mener det er så mange nedturer om dagen, og tror at kjente og kjære i Indre Østfold vil sette pris på denne nyheten.

– Samtidig som at låten min handler om å stå sterkt i vinden og samhold, noe som er relevant i den tiden vi står ovenfor.

Nyhus Teigen begynte på denne låten i 2019 mens hun gikk det første året på Høyskolen Kristiania.

– Det ble en låt som jeg måtte legge litt fra meg og ta opp igjen, fordi jeg følte raskt at dette kom til å bli en viktig låt for meg. Derfor måtte teksten og melodien være genuin og ekte for meg. En eller annen gang må man bare si at dette er bra nok og dette gjennomfører vi, så høsten 2020 samlet jeg bandet mitt og spilte den inn.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Rebekka Nyhus Teigen. (Pressefoto)

Veldig stolt av resultatet

Med seg hadde hun musikere fra studiet sitt; Camilla Eriksen på piano, Jon Peder Prestkvern på trommer, Martin Berget på bass og Amund Sylte på gitar.

Tiden etter jul har de mikset og mastret på låten, noe som har endt med et produkt Nyhus Teigen er veldig stolt av.

– Jeg er utrolig takknemlig for de flotte musikerne som har gjort at jeg kan gi ut sanger, samt lydteknikeren Lars Ramberg som stod for miksen og mastringen. De har gjort det over all forventning og jeg føler at visjonen jeg lagde høsten 2019 ble realisert. 

Har du noen planer om flere utgivelser etter denne?

– Jeg har mange spennende prosjekter på gang, og utgivelser som kommer i løpet av våren/sommeren. Det blir noen låter på norsk og andre på engelsk. Der får dere se litt nye sider ved meg, der vi virkelig går inn i pop-verdenen. Litt mer up-tempo låter som sprer mye glede, avslutter Rebekka Nyhus Teigen.

Her er låten (ekstern lenke)

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

NTP-fremlegget vil løfte Indre Østfold

Religiøs forsamling i Sarpsborg anmeldt