Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Kriseledelsen kommer med en sterk oppfordring

Det er nå en rimelig stabil smittesituasjon og et lav smittetrykk i Indre Østfold kommune. Men i mange av kommunene rundt er det større utbrudd som i hovedsak er muterte virusvarianter.

Denne smitten sprer seg raskere og smitter lettere blant befolkningen.

– Det er derfor viktig at alle våre innbyggere og besøkende følger de nasjonale anbefalingene og retningslinjene som foreligger, skriver Indre Østfold kommune på sine nettsider.

LES OGSÅ: Personer fra disse stedene må vente med å besøke Østfoldbadet

Kommunens sterke ønske nå er å kunne fortsette å holde lokalsamfunnet så åpent som det er nå, og det betyr at man må begrense mobiliteten på tvers av kommunegrensene så langt det er mulig.

– Kriseledelsen kommer derfor med en sterk oppfordring til treningssentre og aktivitetsparker om å unngå å ta imot besøkende fra kommuner utenfor bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold. Disse er Marker, Rakkestad og Skiptvet kommuner. I tillegg ber vi om at kjøpesentrene om aktivt oppfordre sine besøkende om å benytte munnbind, skriver kommunen videre.

LES OGSÅ: Oversikt over siste dagers smittetilfeller i Indre Østfold kommune (ekstern lenke)

Per nå så er det ingen ønske fra kriseledelsen om å foreslå innføring av lokal forskrift til kommunestyret med strenge restriksjoner enn de nasjonale anbefalingene. Situasjonen vurderes fortløpende og lokal forskrift vil innføres på kort tid, dersom ovennevnte oppfordringer ikke fungerer som forventet.

FAKTA:

  • Per 2. mars kl. 20.30 er det 609 personer som har fått påvist smitte i vår kommune. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste 1. mars og frem til i dag.
  • Per 2. mars har vi gjennomført 34 021 tester. 

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Personer fra disse stedene må vente med å besøke Østfoldbadet

De syriske asylsøkerne fra Hellas har landet i Norge