Maren-Kristine P. Hetland (f.v.), Helén Christoffersen, Tine Norderhaug er ansatt i Indre Østfold Frisklivssentral. (FOTO: Indre Østfold Frisklivssentral)

Ønsker å gi et best mulig tilbud til innbyggerne

I fjor høst startet Frisklivssentralen i Indre Østfold opp to nye avdelinger i henholdsvis Mysen og Skjønhaug. Fra før finnes dette tilbudet i Askim, Spydeberg/Hobøl.

– Selv om Frisklivssentral i Indre Østfold er fordelt rundt på mindre plasser i kommunen, er vi like fullt én sentral. Deltakerne som kommer til oss skal oppleve å få det samme gode tilbudet uavhengig av hvor i kommunen de bor, sier frisklivsveileder Maren-Kristine P. Hetland, som ble ansatt i Indre Østfold kommune i september.

Frisklivssentralen, som er en kommunal helsetjeneste, har som mål å fremme helse og forebygge sykdom ved å gi tidlig hjelp til å endre levevaner og mestre helseutfordringer.

– Det kan handle om bedre kostholdsvaner, mer fysisk aktivitet, slutte å røyke, bedre søvnen. Vi tar utgangspunkt i deltakerens ønsker og behov, og vil støtte, motivere og hjelpe på veien mot målet, fortsetter veilederen.

Hun legger til at tilbudet er gratis og at terskelen for deltakelse skal være lav.

Ble kjent med ulike tilbud

I etablering- og oppstartsfasen brukte hun tid på å bli kjent i området, hvilke aktivitetstilbud som finnes, hva ulike foreninger, organisasjoner og lag tilbyr.

– Jeg og mine to nydelige kollegaer, Tine og Helén, opplever at Frisklivssentralen er en brobygger mellom private og kommunale aktører. At vi samler på tvers med et ønske om å samarbeide for et best mulig tilbud for innbyggerne.

ANNONSE

Ser et behov for tilbudet

En av tingene hun gjorde tidlig var å etablere to nye treningsgrupper, som er gratis og åpne for alle.

– Pump & Puls er en blanding av kondisjon- og styrkeøvelser. Alle er velkomne, og man trenger ikke at drevet med fysisk aktivitet eller trening tidligere. Vi har en egen Facebook-gruppe «Frisklivssentralen Indre Østfold kommune» som vi oppfordrer folk til å følge. Her finner man oppdatert informasjon om gruppetreninger, kurs og annet som skjer i regi av Frisklivssentralen.  

Dette tilbudet finnes i Festsalen på Kulturtorget i Mysen på onsdager, og i trimrommet i Trøgstadhallen på torsdager.

– Jeg opplever at det er og har vært et behov tilbudet til Frisklivssentralen også i Mysen og på Skjønhaug. Det er sentralenes avdeling er tett og nære det innbyggerne bor, er viktig. Det senker terskelen for å ta kontakt og til å få hjelp, oppfordrer Hetland.

Hvordan komme i kontakt med Frisklivssentralen?

– Det er flere måter å komme i kontakt med oss på. Du kan enten snakke med fastlegen din, annet helsepersonell eller NAV og be de sende en henvising. Det er også lov å ta kontakt med Frisklivssentralen på eget initiativ og avtale en time. Velg den veien som passer best for deg.

Kontaktinformasjon finnes på denne siden (ekstern lenke)

Maren-Kristine P. Hetland. (FOTO: Indre Østfold Frisklivssentral)

ANNONSE

ANNONSE

Testet positivt

Knuste bilrute og slo til fører – mann pågrepet