– Det blir en kombinasjon av digital og fysisk undervisning

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Søndag ba regjeringen alle landets ungdomsskoler og videregående skoler om å følge rødt tiltaksnivå i smittevernveilederen de neste to ukene.

– Bruk av rødt nivå i skolene i områder med høyt smittenivå har vist seg å fungere godt for å begrense smitte, og smittetallene gikk kraftig ned for 13- til 19-åringer i ukene etter at rødt nivå ble innført i deler av landet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Kommuner med høyt smittepress bes om å vurdere om de skal gå over til rødt nivå også i barnehager og barneskoler.

– Alle elever har derfor digital hjemmeskole mandag 4. januar. Veien videre blir kommunisert ut i løpet av mandagen. Skolens kantine holder stengt inntil videre, skriver Askim videregående skole på sin nettside.

ANNONSE

Ifølge Mysen videregående skole blir det en kombinasjon av digital og fysisk undervisning.

– Sjekk planen i Teams for hvilke dager du skal møte på skolen. De som har hjemmeundervisning følger timeplanen hjemmefra. Vi får noen spørsmål fra yrkesfagelever nå i kveld om hvorfor dere nå også får noen fellesfag på skolen til uka, og som følge av det får noe praktisk opplæring som digital undervisning. Det er fordi dere også skal få møte fellesfaglærerne noe. Hittil har praktiske programfag vært prioritert på rødt nivå, og med føringene som ligger nå kan ikke alle elevene være på skolen hver dag hele uka. Så hvis dere har noen fellesfagdager på skolen så blir noen programfagdager hjemme. Vi justerer planen litt for hver periode, så neste gang kan det være at de praktiske fagene igjen blir prioritert dersom rødt nivå forlenges ytterligere. Det er en helhetsvurdering. Helst ville vi jo hatt dere alle på skolen hver dag, men det har vi ikke lov til nå, skriver Mysen på sin side.

Rødt tiltaksnivå har strengere smitteverntiltak enn gult tiltaksnivå. På rødt tiltaksnivå gjelder:

  • Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene og forsterket renhold
  • Kontaktreduserende tiltak:
  • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Dele inn elever i mindre grupper
  • Minst en meters avstand mellom elever/ansatte i alle situasjoner
  • Unngå trengsel og store samlinger
  • Vurdere alternerende oppmøtetider for elever

(Kilde: Askim og Mysen videregående skoler)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.