De tre vise menn følger stjerna» på veggen på kapellet ved Trøgstad kirke. FOTO: Privat

Vise menn ved kapellet i Trøgstad

Tre vise menn har dukket opp ved kapellet ved Trøgstad kirke den siste tiden. De jakter visst kontinuerlig på ei stjerne?

Går du veien videre innover til bygdemuseet vil du se et stort lysende hjerte opp på en haug på vei til museet, og på andre siden så står det en liten stall med en krybbe, like utenfor kornlagrene. Alt dette hører til i en installasjon som ble utviklet av kirkenstaben da de ikke kunne klare å ha julegudstjeneste for Skjønhaug skole som normalt, fordi de ikke kunne komme så mange til kirken samtidig i år.

Kateket Elin Moskvil og menighetspedagog Anita Bergstrøm utviklet i samråd med skolen en utevandreløype basert på at elevene skulle møte noen scener fra juleevangeliet i løpet av vandringen. Idemaker og altmuligmann Leif Larsen var med og videreutviklet vandreløypa, og han lagde de store  installasjonene til glede for Skjønhaug skoles mange elever fra 1.-7.klasse.

Nå har kirkens kreative gjeng ordnet det slik at innstallasjonene for vandreløypa vil bli stående til over nyttår, til etter «Hellig tre kongers dag» som etter tradisjonen feires 6. januar. Kirkestaben håper at dette kan være en fin aktivitet sammen med familie eller venner, ved å ta turen innom for en vandring mellom den store adventslysestaken i veikrysset på Skjønhaug, kapellet og museet for å gå i de vise menns fotspor i juletiden. 

Arrangør: Den Norske Kirke i Trøgstad og Båstad

Sendt inn av: Solfrid Leinebø Seljås


Send tekst, bilder og innlegg til leserinnlegg@indre24.no

LES OGSÅ:

Disse prosjektene i Indre Østfold får stedsutviklingsmidler

Midnattsgudstjeneste på nyttårsaften