Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Elvia øker beredskapen

Som følge av varsel om fare for store mengder våt nysnø kombinert vindkast på 12-15 m/s fra søndag morgen øker Elvia beredskapen.

– Vi har gjort avtaler med beredskapsentreprenører om at de kan mobilisere store styrker hvis det skulle bli behov for det, i tillegg til våre egne mannskaper. Vi vil i tillegg øke beredskapen på våre driftssentraler og kundesentre, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Elvia.

Unngå linjer som har blåst ned

– Vi vil advare på det sterkeste å bevege seg i nærheten av linjer som henger lavt eller ligger på bakken. Det kan være strømførende ledninger, og berøring kan medføre livsfare, sier Schau.

Hvis du opptager farlige forhold som linjer på bakken etc., setter vi stor pris på om du melder det til oss her (ekstern lenke)

ANNONSE

Se strømbrudd på app og strømbruddskart

– Publikum kan se hvor det er strømbrudd i Elvias høyspentnett på Elvias app, eller på strømbruddskartet på www.elvia.no/strombruddskart (ekstern lenke) Vi sender også ut SMS-melding til kunder som er strømløse på grunn av feil i høyspentnettet. Feil i lavspentnettet, det vil si det siste strekket fra en transformator og inn til husveggen hos kundene, vil imidlertid ikke bli fanget opp av disse varslingssystemene, sier Schau.

– Ved større feil, som rammer mange av våre kunder, har vi dessverre ikke kapasitet til å besvare alle innkommende telefonsamtaler. Vi vil imidlertid legge ut talemeldinger med informasjon på vår feilmeldingstelefon 22 44 10 40 (for Oslo og Viken) og 62 12 30 00 (for Innlandet) opplyser Morten Schau.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

– Kjør forsiktig, det er svært glatt i området!

Wichne skrev treårskontrakt med Sarpsborg