Booket denne duoen til juleavslutning for sine frivillige

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Søndag arrangerte Home-Start Familiekontakten Indre Østfold juleavslutning for sine familiekontakter.

I år hadde de booket Kornelia Sletten Haugen fra Trøgstad og Egil Andreas Skurdal fra Oslo til en minikonsert på Trøgstad Torg. De to reiser rundt med sin lille turnébil for å spre julestemning på bestilling.

Som for mange andre har det også vært et spesielt år for Home-Start.

– Covid-19 har forhindret det vi i Home-Start er aller best på, nemlig gode og varme klemmer, nærhet, fang og tilstedeværelse, sier koordinatorene Marianne Egeberg Mortensen og Hanne Therese Myhrer.

Mange av de ukentlige besøkene hos familier som trenger det har blitt satt på vent. De har likevel fått bidratt på andre måter dette året.

– Vi har søkt midler via Gjensidige og BufDir som har ført til at vi har kunnet gi familiene gaver og utstyr som de har kunnet bruke under denne pandemien. Nå til jul har vi også søkt Gjensidiges Juleaksjon om midler og vil dele ut teaterbilletter og julegaver til familiene i Home-Start, sier Egeberg Mortensen og Myhrer.

Til tross for restriksjoner og koronasituasjonen har de også klart å gjennomføre opplæring av 11 nye frivillige familiekontakter.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Setter stor pris på de frivillige

– Vi setter så utrolig pris på engasjementet til våre frivillige og jobben de gjør er gull verdt. Det å gi av sin tid er noe av det fineste man kan gjøre og i tillegg viser studier at frivillighet er forbundet med god mental helse og velvære. De frivillige kan fortelle at selv om de gir mye av seg selv i frvilligheten, så får de også utrolig mye tilbake. De setter så pris på å være til nytte og se takknemligheten til familiene de besøker og hjelper, sier damene.

Koordinatorene synes det er viktig å vise at de setter pris på den jobben frivillige gjør. Derfor inviterte de også til denne juleavslutningen.

– Vi krysser fingrene for at de skal kunne få bidra og hjelpe mange flere familier i året som kommer og de starter opp kurs for nye frivillige forhåpentligvis allerede i januar 2021, avslutter Marianne Egeberg Mortensen og Hanne Therese Myhrer.

Les mer om tilbudet deres her (ekstern lenke)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.