Alma Günther (som holder en hund) fra Mysen blir å se på kino før jul. (Foto: Nordisk Film Distribusjon)

Alma med i ny julekomedie

Sent i høst er det premiere på «Gledelig jul» på kino. Dette er en julekomedie med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen, som står i spissen for et norsk stjernelag av kjente og kjære skuespillere.

En av skuespillerne er Alma Günther fra Mysen. Hennes rollefigur heter Linn.

– Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener, mens sønnen Samuel er på randen av en skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær, står det i omtalen om julekomedien.

For å holde familien må det manøvreres mellom store små katastrofer. Og akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten.
 
– «Gledelig jul» har vært et overskuddsprosjekt fra idéen ble sådd i 2015 og fram til den ferdige filmen som nå skal finne sitt publikum. Jeg er ekstremt stolt over hva vi har fått til, og mener vi har klart å lage en varm og rørende norsk julekomedie. Endelig har Anne Marit Jacobsen fått sin første hovedrolle på film, i spissen for et fantastisk lag med kjente og kjære skuespillere. Med julelåter vi alle har et nært forhold til og nyskrevet musikk signert Bendik Brænne, Emilie Nicolas og Bjørn Eidsvåg, er jeg sikker på at dette er en film som både vil underholde og få kinopublikummet i etterlengtet julestemning, sier regissør Henrik Martin Dahlsbakken i en pressemelding.

SKUESPILLERE:

Anne Marit Jacobsen, Otto Jespersen, Nils Jørgen Kaalstad, Iben Akerlie, Ellen Dorrit Petersen, Tarjei Sandvik Moe, Alma Günther, Filip Berg, Marie Blokhus, Ingar Helge Gimle, Linn Skåber, Bjørn Eidsvåg, Hege Schøyen og Mattis Herman Nyquist

(Kilde: Nordisk Film Production AS)

SE TRAILER HER

Ingen nye smittede mandag

Vil etablere Norges mest moderne fabrikk