Fjella-entusiasten vant ildsjelprisen

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Svein Syversen trakk det lengste strået og gikk til topps i utdelingen av Friluftslivets Ildsjelpris 2020.

Han har et sterkt ønske om hva pengene skal brukes til.

– Jeg synes alle de tre nominerte var verdige vinnere, men det er absolutt moro å stikke av med seieren, sier den fornøyde ildsjelvinneren Svein Syversen i en pressemelding.

Prisen ble fredag ettermiddag delt ut på Fyrverkeri Kulturhus i Raufoss på Vestre Toten.

Prisvinneren har jobbet med historiefortelling, friluftsliv og natur i lang tid. I over 50 år har han hatt et brennende engasjement. Han har vist seg frem som en sterk formidler innen friluftslivet og har skrevet en rekke bøker. Å skrive om friluftsliv er noe han ønsker å fortsette med, og premien kan hjelpe han på veien.

Går til et veldedig formål

Premien for ildsjelprisen er på 50.000 kroner. Pengene skal gå til et veldedig formål innenfor friluftsliv, men ildsjelen har allerede et klart ønske om hva pengene skal gå til.

ANNONSE

– Jeg har nylig startet et arbeid med en bok som heter «Turhåndboka», hvor man kan få tips til 50 fine turer i Østfold-området. Jeg kunne rett og slett tenke meg å satse ordentlig på det prosjektet og bruke noen av pengene der, sier vinneren til norskfriluftsliv.no.

Svein er selv veldig glad i det nære friluftslivet. Han er opptatt av å bevare naturen og ser behovet for å opplyse og engasjere barn og unge til å ta ansvar i tiden fremover.

– Det er fint at flere unge mennesker kommer seg ut i skog og mark, men da er det også viktig at de lærer hvordan de kan ta vare på den, sier Syversen.

FAKTA

Svein var en av tre finalister som ble kjent i juli. De to andre var Jarle Føreland og Cathrine Horn.

Friluftslivets Ildsjelpris ble etablert i 2013, hvor hensikten er å hedre de lokale hverdagsheltene som bidrar til å få flere mennesker med ut i naturen – og er stemt frem av folket selv!

Juryen består av:  Dag Kaas (leder), fylkesmann Knut Storberget, fylkesordfører Even A. Hagen, avd.dir. i Miljødirektoratet, Berit Lein, stortingsrepresentantene Jan Bøhler, Ingjerd Schou og Arne Nævra, samt programskaper i NRK/TV Trond Berg og Kjell Haugen som representant for ‘Friluftsliv for alle’.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.