BILDER: Kronprins Haakon besøkte Askim

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Tirsdag var det offisiell åpning av «Stiftelsen nye Parklokalet» i Askim, og det var H.K.H. Kronprins Haakon som sto for snorklippingen.

– Vi setter veldig pris på at du tok deg tid til å åpne parklokalet. Vi har brukt mange timer på dugnad i parken ute og i forberedelsene på å få ferdig dette flotte lokalet, sa Morten Hødal i Folkeparkens venner, til kronprinsen.

Det gamle arrangementslokalet brant i 2015, og gjenoppbyggingen startet i 2019.

7. trinn ved Askimbyen skole er var også til stede for å hilse på kronprinsen. Sofia Bratli og Noah Lunde (begge fra Askimbyen skole), overrakte et album med tegninger om barns erfaringer med pandemien.

Ble orientert om koronasituasjonen

Under besøket i Askim fikk han også høre om utfordringer, tiltak og hva kommunen har vært gjennom i den ekstraordinære situasjonen rundt Covid-19.

På slutten av besøket gikk turen bort til teststasjonen ved Askimhallen, for å møte ansatte fra teamet som jobber med testing og smittesporing på legevakten.

ANNONSE

– Jeg er imponert over arbeidet som er gjort i Indre Østfold, og ønsker å gi en stor takk til innbyggerne som følger smittevernrådene, sa Kronprinsen under besøket. (ekstern lenke)

Etter besøket i Askim gikk turen videre til Moss for å markere 900-årsjubileumet for Rygge kirke.

– Besøket til Indre Østfold innledet Kronprinsens reise til seks fylker langs norskekysten. Formålet med reisen er å møte mennesker og miljøer for å lytte til deres erfaringer og lære om utfordringene de har møtt etter at pandemien traff landet i mars, skriver kongehuset.no.

LES OGSÅ: Kronprinsen besøker IØ

https://www.facebook.com/indre24/posts/3278743375514003

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.