Kronprins Haakon. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix

Kronprinsen besøker IØ

Tirsdag 8. september kommer H.K.H. Kronprins Haakon på besøk til Askim. Temaet for besøket er korona- og smittesituasjonen i Indre Østfold.

Kronprinsen ankommer Askim Folkepark klokken 10.30, og ønskes velkommen av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, ordfører Saxe Frøshaug og politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt.

7. trinn ved Askimbyen skole er også til stede for å hilse på kronprinsen. Sofia Bratli og Noah Lunde (begge fra Askimbyen skole), skal overrekke et album med tegninger om barns erfaringer med pandemien.

Rådmann Georg Smedhus, kommuneoverlege Jan Børre Johansen og smittevernlege Barbro Kvaal vil også være på plass for å hilse på kronprinsen.

Åpning av parklokalet

Denne dagen er det offisiell åpning av det nye Parklokalet i folkeparken. Kronprinsen skal klippe snoren og signere på et ark som senere skal bli en plakett.

Fylkesmannen i Oslo og Viken opplyser at det ikke blir noen folkefest, men kun en liten markering.

På vei inn i bygget får kronprinsen følge av ordføreren, og inne hilser han på leder av ungdommens kommunestyre Emil Vesleng Hansen, daglig leder i Askimbyen Uno Andersen, og seksjonsleder for stedsutvikling og frivillighet Margaret L. Aadalen.

Orienterer om situasjonen

Indre Østfold kommune skal blant annet også orientere om utfordringer, tiltak og hva kommunen har vært gjennom i den ekstraordinære situasjonen rundt Covid-19.

Seksjonsleder for behandling og mestring, Kristian Devold, deltar sammen med 10 ansatte fra teamet som jobber med testing, smittesporing og på legevakten.

Etter besøket i Askim skal kronprinsen besøke Rygge kirke og 900-årsjubileumet.

(Kilde: Fylkesmannen i Oslo og Viken)

Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland er også til stede i Askim til uken. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Hund avlivet etter at den gikk til angrep på eieren i Sarpsborg

Smitteutbrudd i Råde etter privat selskap