Kulturrådet har vurdert museene i Østfold

Pressemelding
2 minutter lesetid

Østfoldmuseene gjør det sterkt på forskning, og Galleri F15 har nærmest tredoblet besøket fra barn og unge. Nå er Kulturrådets vurdering av museene i Østfold klar.

– Det er tydelig at det gjøres mye godt arbeid i museumssektoren i Østfold, sier Kristin Danielsen, direktør i Kulturrådet.

– Det blir spennende å følge arbeidet fremover, både på de områdene der museene gjør det sterkt og der det er behov for forbedringer.

Østfoldmuseene
Østfoldmuseene har arenaer og museer over hele fylket, og skårer sterkt på forskningsaktivitet i 2019. De har nå to år på rad ligget over landsgjennomsnittet når det gjelder antall fagfellevurderte artikler pr. ansatt.

– Det er tydelig at museet prioriterer forskning og utvikling, sier Kristin Danielsen.

Museet hadde også en økning i 2019 på 18% i totalt antall besøkende, men en nedgang på 16% i besøket fra skoleelever. 

Galleri F15 – Moss
Galleri F15 i Moss hadde en økning i besøkstallet på 79% fra 2018 til 2019. Økningen var på hele 274% når det gjelder barn og unge som deltok i pedagogiske opplegg. Mye av forklaringen ligger i et nytt formidlingssenter for barn og ungdom. 

ANNONSE

– Museet har fokus på å engasjere og involvere barn og unge, spesielt minoritetsungdom, sier Kristin Danielsen. Museet hadde 15 ulike arrangementer i 2019, deriblant flere familieopplegg. Samtidig peker vurderingen på at museet fortsatt mangler forskningsplan.

Mer detaljert omtale av museene finnes her (ekstern lenke)

Kulturrådets museumsvurderinger omfatter museene som får støtte fra Kulturdepartementet. Vurderingene er basert på statistikk fra 2019 og museenes budsjettsøknader for 2021, og er sortert etter de gamle fylkeskommunene.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.