Utsetter åpning av deler av Østfoldbanen

Adrian Sellstrøm
4 minutter lesetid

Planen var at togene på Østfoldbanen skulle begynne å kjøre som normalt igjen etter sommerbruddet mandag 10. august. Nå blir det utsatt minst én uke, men deler av strekningen blir trafikkert.

Ifølge Vy sin plan vil L22 på Østre linje kjøre slik: Togene kjører Mysen – Kråkstad og Kråkstad – Mysen. Vy kjører buss mellom Kråkstad – Ski og Kråkstad – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Oslo S og Ski mot Kråkstad vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

Sikkerhetsårsaker
Bane NOR opplyser at de av sikkerhetsårsaker er nødt til å bruke noe mer tid på det nye signalanlegget for Ski stasjon.

– Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen hadde vi gledet oss til å sette i gang togtrafikken gjennom nye Ski stasjon på mandag. Stasjonen er ferdig og står klar for publikum, og vi trodde inntil svært nylig at vi skulle komme i mål. Dessverre har det dukket opp noen utfordringer som gjør at vi ikke kan sette inn togene som normalt fra mandag, sier Sverre Kjenne, konserndirektør i Bane NOR i en pressemelding.

Han forteller at anlegget må tilpasses både nye og gamle systemer på Østfoldbanen, Østre linje og Vestre linje mot Oslo. Det krever omfattende testing. Av sikkerhetsmessige årsaker må de derfor vente med å sette togene i trafikk.

– Vi trodde helt til det siste at vi skulle klare å sette i gang togtrafikken fra og med mandag og beklager på det sterkeste til de reisende de ulempene dette medfører. Publikum skal alltid kunne være sikre på at det ikke går tog før det er helt trygt, sier Kjenne.

ANNONSE

Vestsiden av nye Ski stasjon er bygd ferdig. (Foto: Bane NOR)

Jobber for fullt
– Vi har fått denne beskjeden i dag, fredag, og er i full gang med å sette opp løsninger for kundene. Dette er en krevende jobb hvor vi ikke har alle detaljer på plass i reiseplanleggeren vår enda, noe vi håper det er forståelse for. Dette vil vi jobbe med gjennom hele helgen slik at kundene får mer detaljert informasjon om hvordan de skal reise fra mandag morgen, skriver konserndirektør Arne Fosen i Vy tog i en egen pressemelding.

De viderefører ikke det samme opplegget som i sommer, da dette er svært omfattende. Vy opplyser at de ønsker å kjøre så mange tog som mulig fra mandag av.

– Det er klart vi synes dette er svært uheldig for alle som skal reise med toget og som allerede har hatt en lang sommer med arbeider og alternativ transport. Nå setter vi alle krefter til for å klare å løse alternativ transport så godt vi klarer for kundene våre og setter vår lit til at Bane NOR gjør det de kan for å få togtrafikken på skinner igjen, avslutter Fosen.

• SE OGSÅ: Varsler støyende arbeid ved Mysen stasjon

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.