Koronautbrudd i Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Til sammen er 14 personer fra Indre Østfold bekreftet smittet med koronavirus de siste to dagene.

– Vi har i dag, torsdag 6. august, fått påvist sju nye smittetilfeller av covid-19 i Indre Østfold kommune. Smittekilde er ukjent, men smittesporing pågår for fullt utover kvelden og i morgen. Vi kommer tilbake med mer informasjon, opplyser Indre Østfold kommune på sin nettside.

Kommunen meldte onsdag at sju personer var smittet. De smittede skal blant annet ha oppholdt seg på Corner Pub, Snackbaren 1985 og Mines i Askim.

LES OGSÅ: Ber gjester på utested om å teste seg

Vennegjeng på utested

Ifølge Dagbladet er fire av de sju smittetilfellene knyttet til en vennegjeng som var sammen på de tre utestedene.

– Tre av disse smittede bor i Indre Østfold. Den fjerde i Sandefjord-området. Av de tre tilfellene like før pub-besøkene i Askim kan to av tilfellene være knyttet til besøk i Polen og Sverige. Det tredje tilfellet vet smittevernmyndighetene lite om kilden, skriver Dagbladet (ekstern lenke)

De sju som ble meldt smittet i går er isolert hjemme, og ikke på sykehus.

– Alle er personer i 20-30-åra, alle har milde symptomer som hoste og influensa, ifølge avisen.

LES OGSÅ: Lang ventetid på koronatelefonen

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Snackbaren 1985 i Askim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stenger i noen dager

– Grunnet økt smittespredning av Covid-19, velger vi til å holde stengt noen dager fremover. Håper alle har forståelse for dette, og følger myndighetenes råd om å holde avstand.Vi kommer tilbake med informasjon om hvilken dag vi åpner igjen, skriver Snackbaren 1985 på sin Facebook-side.

Skal teste seg

– Jeg ble kontaktet av kommuneoverlege i går, hvor det ble informert om besøk fra en gjest sist helg med påvist corona. Jeg har valgt å ta en test selv. I den anledningen velger vi å stenge noen dager i påvente av testresultater. Ta vare på hverandre i mellomtiden, skriver Mine’s på sin Facebook.

(Saken fortsetter under bildet)

Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Østfoldbadet er stengt

Torsdag kveld opplyser Østfoldbadet at de har en ansatt som har testet positivt og er smittet av Covid-19. I tillegg er tre ansatte i karantene.

Ledelsen har valgt å stenge badet fra og med fredag morgen.

– I samråd med kommuneoverlegen har vi gått gjennom arbeidsoppgavene til den med smitte, og alle tre som har hatt nært samkvem med henne i minst 15 minutter, er satt i karantene. Alle ansatte bes ellers være nøye med å si fra hvis ikke føler seg helt friske. Vi tar imidlertid ingen sjanser, og det skal ikke være risiko for verken våre ansatte eller brukere. Derfor stenger vi badeland og treningssenter, sier Koht-Norbye til Østfoldbadet sin Facebook-side.

De baserer seg på å holde stengt frem til tirsdag.

Oppfordring fra ordføreren

– Kjære innbygger! Vi ser nå en kraftig økning av lokal smitte av korona. Vi ønsker ikke en ny situasjon med full nedstengning og vi trenger derfor din hjelp til å unngå dette. Hver og en av oss må ta ansvar for at vi skal klare å stoppe smittespredningen. Vask hender og hold god avstand, skriver han i en melding til innbyggerne i Indre Østfold.

(Kilde: NTB, Dagbladet, Mine`s, Snackbaren 1985 og Østfoldbadet)

LES FLERE SAKER OM KORONA HER:

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.