Kommunen han har avdekket at flere personer med smitte har blant annet vært innom utestedet Snackbaren 1985 i Askim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Ber gjester på utested om å teste seg

Onsdag melder Indre Østfold kommune at det er fått påvist syv nye smittetilfeller av Covid-19 i Indre Østfold.

– Vi har gjennom smittesporing avdekket at flere personer med smitte har oppholdt seg på følgende utesteder i Askim; Corner Pub, Snackbaren 1985 og Mines fra midnatt og fram til stengetid både fredag 31. juli og lørdag 1. august, opplyser kommunen på sin nettside klokken 21.30 (ekstern lenke)

De øker testkapasiteten og bemanningen på deres koronatelefon ytterligere, slik at ventetiden reduseres.

– Erfaringsmessig vet vi at avstandsreglene kan være vanskelig å overholde på utesteder, og smitterisikoen kan være høyere. Gjestene kan derfor å være potensielle nærkontakter. Var du tilstede på noen av disse stedene på de oppgitte tidspunktene, ber vi deg om å teste deg, skriver de videre.

Ber folk teste seg

Kommuneoverlege Jan Børre Johansen sier til NRK Oslo og Viken at det er snakk om fire personer potensielt kan ha vært i nærkontakt med 200 mennesker i løpet av helgen.

– De smittede er ikke samme omgangskrets og har blitt smittet uavhengig av hverandre. Vi vet fortsatt ikke hvor smitten kommer ifra, sier informasjonssjef Mimi Kopperud Slevigen til NRK (ekstern lenke)

ANNONSE

Kilde: NRK Oslo og Viken

LES FLERE SAKER OM KORONA HER:

ANNONSE

ANNONSE

Oliver Solberg går for ny EM-triumf i Latvia

Dataangrep mot Intersports nettbutikk