Digital påskefeiring og kirkeklokker som ringer likevel

Indre24
5 minutter lesetid

(Innsendt sak) Påskefeiringen ble annerledes i år. Det meste skjer digitalt, fordi vi ikke kan holde kirkene åpne på vanlig måte denne påskeuken.

Du kan være med på gudstjenester, konserter og andakter hjemmefra. Ja, iallfall om du har en PC, eller på andre måter kan komme deg inn på hjemmesiden til din lokale kirke, se www.kirken.no/indreostfold, eller på dens Facebookside. Men en ting skal gå som vanlig, og det er at kirkeklokkene skal ringe. Hver lørdag ettermiddag i denne tiden, og på den måten skal kirkeklokkene være med å minne oss om at håpet lever.

Påskeaften skal klokkene ringe påskehelgen inn en hel time som det gjøres hvert år, men hver lørdag framover vil det ringes noe med kirkeklokkene.
I en tid hvor mange kjenner at det røyner på så skal vi i år feire en helt annerledes påske. Kanskje kjenner du savnet etter å se andre, trykke en varm hånd, gi en klem?

Sokneprest i Trøgstad, Solfrid Leinebø Seljås. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Vi er urolige over at vi har mistet vår hverdag – alt det kjente. Men kanskje er vi denne påsken enda nærmere på disiplenes første påske. De opplevde at alt falt sammen når Jesus ble arrestert, dømt og drept. De låste seg inne og var redde for å gå ut, akkurat slik som mange av oss kjenner det.

På den aller første påskedagen var det kvinnene som vågde seg ut først. De gikk til graven for å gjøre det som måtte gjøres, selv om de var redde. De fikk se steinen som var rullet vekk. Utenfor den tomme graven fikk de se to budbærere i skinnende klær som spurte: «Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde?» (Luk.24,5) De vendte om og gikk hjem til de som satt fortvilte og redde. Med seg hadde de et gryende håp om noe som de ikke skjønte helt. Et håp om nytt liv og glede.

Denne dramatiske påskeuka i Jesu liv kan du selv lese mer om ved å slå opp i Lukas 24, gjerne ved å søke opp www.bibel.no på nett.

Den påskeuka da Jesus hadde si siste uke fra palmesøndag, via skjørtorsdag og langfredag til den første påskedagen, har gitt oss et håp som har vandret gjennom tid og rom helt frem til oss slik at vi også kan få del i det.

Om og om igjen skal vi minne hverandre på at det mørket vi opplever nå, ikke skal vare. Vi skal samles igjen i kirka, kunne sitte skulder ved skulder og igjen synge:

«Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid».

ANNONSE

God påskefeiring – der du er!

Hilsen sokneprest i Trøgstad, Solfrid Leinebø Seljås

Gudstjenester og klokkeringing i påsken i Indre Østfold

Vi kan ikke møtes slik mange pleier i kirken dette året, men du kan følge gudstjenester gjennom hele påsken på facebooksiden vår «Den norske kirke i Indre Østfold» eller på nettsiden www.kirken.no/indreostfold (ekstern lenke) Alle gudstjenestene blir liggende ute en uke etter publiseringstidspunkt.

Prest Magnus Grøvle Vesteraas. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Skjærtorsdag, 9.4. fra Båstad kirke kl. 20.00:
Prest: Magnus Grøvle Vesteraas, kateket: Elin Moskvil, saksofon: Frøydis Grorud, gitar: Svein Skulstad, piano: Leif Ingvald Skaug.

Langfredag, 10.4. fra Båstad kirke kl. 11.00:
Prest: Preben Hodt, Tekstlesere: Jakob Moen, Grethe Skjelbred, Niklas Ekre og Maren Christin Aandstad. Solist: Eileen Aadalen, saksofon: Frøydis Grorud, gitar: Svein Skulstad, piano: Leif Ingvald Skaug.

Påskeaften, 11.04 kl 17.00-18.00: Kirkeklokkene ringer fra alle kirkene i Indre Østfold.

Prost Kåre Rune Hauge. Arkivfoto: Åshild Moen Arnesen/ Den norske kirke i Indre Østfold

1.påskedag 12.4 fra Eidsberg kirke kl. 11.00:
Prest Bård Haugstvedt og prost Kåre Rune Hauge. Tekstleser: Saxe Frøshaug. Solist: Silje Amlien, saksofon: Frøydis Grorud, gitar: Svein Skulstad, orgel: Syver Minge. Piano: Leif Ingvald Skaug.

2.påskedag 13.4 fra Båstad kirke kl. 19.00 (kun på Facebooksiden «Den norske kirke i Indre Østfold»):
Ønskekonsert med påskesalmer.Du kan ønske deg din favorittpåskesalme på direkten. Saksofon: Frøydis Grorud, Gitar: Svein Skulstad, Piano/sang: Leif Ingvald Skaug.

(Innsendt sak)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.