NY MANN PÅ LAGET: Erik Unaas (nummer to fra venstre) er engasjert som daglig leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond. Her er han sammen med Marit Bjørgen, Kristin Westbye og Tormod Skofterud, som alle sitter i minnefondets styre. (Pressefoto)
25. mars 2020

Unaas ny daglig leder i Skofteruds Minnefond

(Pressemelding) Tidligere ordfører i Eidsberg, Erik Unaas og styremedlem i Norges Idrettsforbund, er engasjert som daglig leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond.

Minnefondet har til nå vært styredrevet, men fra 1. april vil Erik Unaas være engasjert som daglig leder.

– Jeg har et nært forhold til idretten og fulgte Vibekes karriere på nært hold gjennom mange år. Nå ser jeg frem til å bidra i det viktige arbeidet som minnefondet har startet, sier Erik Unaas.

(Saken fortsetter under bildet)

Erik Unaas, Marit Bjørgen og Tormod Skofterud. Her er de fotografert på Vibekes utstilling på Frogner i Oslo. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Unaas har de siste 8,5 årene vært ordfører i Vibekes hjemkommune Eidsberg. Han har tidligere lang erfaring som idrettsleder, utøver og sportsjournalist. I fjor ble Erik valgt inn i styret i Norges Idrettsforbund og olympiske- og paralympiske komitè. Han ble samtidig medlem i det første Viken fylkesting.

Nå starter han sin egen konsulentvirksomhet, med jobben som daglig leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond  som ett av de faste oppdragene. I tillegg skal Unaas jobbe med rådgivingstjenester innenfor omdømme, kommunikasjon og næringsliv. 

– Vi er heldige som har fått en kapasitet som Erik ombord. Det gjør at minnefondet kan bli enda mer aktivt, og gi enda mer støtte til personer og organisasjoner som har stått frem som sunne og positivt forbilder og vist samfunnsengasjement i henhold til stiftelsens formål, sier styreleder Tormod Skofterud.

Stiftelsen Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond ble opprettet høsten 2018, kort tid etter at langrennsløperen gikk bort i vannsocooterulykke 38 år gammel.

Minnefondet og har til formål å fremme og yte støtte til allmennyttige og veldedige formål innen psykisk og fysisk helse.