Erik Unaas. FOTO: Adrian Sellstrøm

Erik Unaas sin tale på Nyttårskonserten

Indre Østfold kommune er nå en realitet. Her er Erik Unaas sin tale på Nyttårskonserten i Festiviteten, på hans siste dag som ordfører.

ÅTTE og en halv TIME IGJEN –

.. og så er Eidsberg historie etter 182 års sammenhengende virksomhet som egen kommune. Jeg tror mange av oss føler på det.

Men nå går vi inn i en ny æra, fem nabokommuner og to byer danner Indre Østfold, Norges største kommunebyggeri. 45 000 innbyggere og landets 23. største kommune.

Det skjer store endringer landet rundt også, 1/3 av Norges befolkning vil fra i morgen bo i en ny kommune – juridisk sett.

Mens jeg avslutter – for meg – åtte fantastiske år som ordfører i det som må være en av landets mest spennende og aktive regioner.

ANNONSE

Jeg kom nesten litt uvitende flyttende til Eidsberg som ur-Askim’ing i 2007, og fire år etterpå ble jeg valgt til ordfører – med 43 % oppslutning. Det burde vært umulig, men det forteller utrolig mye om et usedvanlig raust, åpent og inkluderende Eidsberg-samfunn som tok meg i mot.

Takk til alle positive innbyggere, ansatte, ildsjeler og samarbeidspartnere som jeg har møtt og jobbet med. Det er dere som sammen skaper lokalsamfunnet – og det er dere som har gjort at jeg hver eneste av disse 3 016 dagene har stått opp tidlig, lagt ut dagsprogrammet mitt på Facebook, vært i gang til sent på kveld – og hele tiden gledet meg til i ordførergjerningen.

Et riktig godt nytt år til dere alle, ta godt vare på det vi sammen i generasjoner har løftet, og ta godt vare på Mysen by og grendene Slitu, Trømborg, Hærland og Eidsberg/Kirkefjerdingen – i samspill godt med nye «medborgere» og nye naboer 

Og lykke til som ordfører i Indre Østfold kommune Saxe Frøshaug, sittende på 9. rad her i kveld, håper å se det i storstua i Mysen, Festiviteten, også på framtidige nyttårskonserter.

Tusen takk for meg,

Erik Unaas

ANNONSE

ANNONSE

Mindre branntilløp i bolig

Rykket ut for å kontrollere et branntilløp