Trøgstad kirke. ARKIVFOTO: Bjørn J. Nilsen
29. desember 2019

Kirkens feiring av nyttår og «Hellig tre kongers dag»

LESERINNLEGG: I Trøgstad og i Skiptvet kirke feires det midnattsmesse 31. desember, den siste timen før vi går over i det nye året 2020.

Det er en gudstjeneste som fokuserer på å takke for det gamle året og på nye muligheter inn i et nytt år. For mange så er det en fin måte å feire overgangen til det nye året på, og folk kommer gjerne fra kommunene rundt også for å være med på dette. Over hele jorden blir det bedt om fred i alle kirkene denne jule- og nyttårshøytiden, og slik er det i våre kirker i Indre Østfold også på vei inn i et nytt tiår.

Første nyttårsdag er det mange som har gudstjenester i Indre Østfold, i Eidsberg kirke, i Askim kirke, i Skiptvet kirke, i Ørje kirke og på Hobøl bo- og behandlingssenter. Gudstjenestene går av stabelen til ulike tidspunkt, så søk opp din nærmeste kirke og sjekk klokkeslettet.

Søndag 5.januar kalles «Hellig tre kongersdag», og da er det mange kirker som har gudstjenester for å særlig minnes at de tre hellige konger/vise menn kom fram til Jesusbarnet i stallen. Denne dagen er det også en skøytegudstjeneste på morgenen i Maskinhuset ved Båstad skøytebane, like før arrangementet/skøyteløpet «Villbåstingen» starter. Deretter blir det en «Hellig tre kongersgudstjeneste» i Trøgstad kirke samme dag for å nevne noe av kirkens tilbud denne dagen i Indre Østfold. Alle er velkommen til en gudstjeneste i en kirke nær deg. 

Mange steder arrangeres det juletrefester denne helga, og informasjon om dette ligger ute fra før på Indre24.  

Arr.: Den Norske Kirke i Indre Østfold.