Kari Christensen hos O. Mosbæk og de andre butikkene er med på markeringen. FOTO: Privat

Markerer «Nisjebutikkens dag»

NÆRINGSLIV: Under julegateåpningen på Ørje lørdag er det også markering av «Nisjebutikkens dag».

– Dette for å bevisstgjøre; ønsker en å ha lokale butikker i framtiden, så må en bruke dem i dag. Vi har lyst til å ha fokus på den viktige verdiskapingen vi mener at vi står for lokalt; det er lys i vinduene, drift i lokalet – og vi bidrar til hyggelige møter mennesker imellom, sier Trine F. Skjør Nilsen i Ørje Handelsstand.

Nisjebutikkens dag markeres over hele landet, og markingene er stolte av å være med på dette.

ANNONSE

– Å handle lokalt gir mye mer enn varen eller tjenesten man kjøper. Levedyktige bedrifter i lokalsamfunnet bidrar med støtte til det lokale idrettslaget, gevinster til basarer og avslutninger – og gir ungdommene en mulighet for den første sommerjobben, fortsetter Skjør Nilsen.

Litt om julegateåpningen

Det blir julemarked med salgsboder, kjøring med hest og vogn/ kjerre, Speiderne slår leir i Storgata, nissetog med Gråtass i front, tenning av julegrana og ikke minst gang rundt juletre. I tillegg får også barna gratis godteposer.

På slutten av dagen vises det en gratis julefilm på Rådhuset.

ANNONSE

ANNONSE

Innsnevret innkjøring til Torvet

29 bøter og en ble anmeldt